„Ši pergalė padės mums susigrąžinti pasitikėjimą savo jėgomis, – kalbėjo Š. Jasikevičius. – Stengiamės sugrąžinti po traumų ir koronaviruso sugrįžusius krepšininkus į žaidimo ritmą. Šiuo metu labai svarbu iškovoti pergales ir mums tai pavyksta. Esame laimingi pergale ir ypač džiaugiamės, kad vėl savo sugebėjimus aikštėje parodo tokie žaidėjai kaip Nicola Mirotičius, Corey Higginsas ir Nickas Calathesas.“

Ispanijos krepšinio ACB pirmenybėse užtikrintai pirmaujančios Madrido „Real“ (16-2) ekipos pergalių serija baigėsi. Ją nutraukė pagrindinė sostinės klubo konkurentė „Barcelona“ (12-3).

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Madride triumfavo 85:75 (18:24, 24:16, 21:14, 22:21) ir išrašė Pablo Laso kariaunai antrąjį sezono pralaimėjimą. Iki šiol ACB čempionate „Real“ krepšininkai buvo laimėję 12 mačų iš eilės.

Paklaustas, ar tai buvo geriausios rungtynės per paskutines savaites, treneris buvo linkęs sutikti.

„Čia visuomet turi žaisti solidžiai. Komandos viduje žinome, kad turime problemų, nes nežaidę krepšininkai turi rasti savo žaidimo ritmą. Juk ateina svarbiausia sezono dalis ir labai svarbu, kad dabar iškovotume pergales. Su „Real“ veikiausiai sužaidėme geriausias rungtynes per paskutinį mėnesį su puse“, – kalbėjo Šaras.

Vienas svarbiausių dalykų tokiose rungtynėse su Madrido ekipa, anot lietuvio, yra emocijų kontrolė: „Labai gerbiame „Real“. Šios rungtynės visuomet labai sudėtingos ir iššaukia daugybę emocijų. Vienas iš pergalės faktorių yra kontroliuoti tas emocijas“.

Paklaustas apie teisėjavimą ir dažnus jo protestus dėl arbitrų sprendimo, Š. Jasikevičius į kalbas nesileido. „Aš stengiuosi kovoti už savo komandą ir savo vaikinus. Kartais man pavyksta kažką pasiekti, o kartais gaunu technines pražangas“, – sakė jis.


Po dvikovos lietuvis apsižodžiavo su „Real“ strategu Pablo Laso taip pat per rungtynes negailėjo audringų reakcijų teisėjų sprendimams. Spaudos konferencijoje „Los Blancos“ vedlys tvirtino, kad jį į neviltį varė ne arbitrai, o jo paties žaidėjai.

„Esu nusivylęs savo komanda, o ne teisėjų sprendimais. Toks jausmas, kad galėjo daug geriau žaisti, tačiau to nedarėme, – kalbėjo jis. – Tai buvo rungtynės, kuriose mums buvo sunku susikoncentruoti. Iniciatyvos turėjome mažai. Varžovai augino savo pranašumą, mes sureagavome, tačiau priėmėme prastus sprendimus ir „Barcelona“ laimėjo“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)