E. Ulanovas ketvirtajame kėlinyje pelnė didžiąją dalį „Žalgirio“ taškų ir ant savo pečių tempė šalies čempionus į paskutinėmis sekundėmis vos iš rankų neišslydusią pergalę. Kauniečiai per minutę vos neiššvaistė 8 taškų persvaros, o Lukui Uleckui prametus svarbius baudų metimus galiausiai triumfavo 72:67.

„Tikrai geros rungtynės. Reikėjo ruoštis psichologiškai ir fiziškai, turime mažą rotaciją, buvome patys neseniai žaidę ir pavargę. Buvome gerokai išsisėmę Stambule, bet turėjome greitai persiorientuoti prieš grėsmingą varžovą, ir tai pavyko padaryti. Ne šimtu procentų, tikrai yra kur tobulėti, tačiau buvo geras charakteris nusiteikimas. Jaunuoliai mus palaikė nuo suolo, fantastika. Puiku nugalėti geros formos varžovą jų aikštėje, žiūrime į juos su pagarba ir tikrai smagu laimėti“, – sakė E. Ulanovas.

30-metis puolėjas sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių. Ketvirtajame kėlinyje jis pelnė 11 iš 17 visos komandos taškų, o iš viso surinko 19 taškų, 8 atkovotus kamuolius ir 24 naudingumo balus. Po svarbaus tritaškio priešpaskutinę minutę E. Ulanovas pradėjo tildyti varžovų sirgalius demonstratyviai pridėdamas pirštą prie lūpų.

„Buvo didelis malonumas žaisti tokias rungtynės, emociškai viskas sprogo. Ir pats norėjau užvesti komandos draugus, vienu metu pridėjau pirštą prie lūpų, bet tikrai nieko nenorėjau įžeisti ir manau to nepadariau“, – sakė E. Ulanovas. Pasak jo, žalgiriečius sekmadienį įkvėpė ne tik noras revanšuotis už lapkritį patirtą pralaimėjimą, bet ir gera pastarųjų savaičių „Ryto“ forma.

„Buvo noras po pirmo pralaimėjimo pasiekti revanšą. Legionieriai irgi supranta, kad čia yra kitokios rungtynės. Bet noras buvo laimėti ne tik dėl pralaimėjimo Kaune, o ir dėl vilniečių dabartinės formos. Tai pagarbos verta komanda, prieš kurią turi nusiteikti maksimaliai. Šiandien reikėjo charakterio, jėgų, buvome gerai tam pasiruošę“, – kalbėjo žalgirietis.

Tuo metu „Ryto“ kapitonas Arnas Butkevičius apgailestavo dėl to, jog komandai nepavyko pademonstruoti savojo žaidimo bei pasinaudoti tuo, kad į areną susirinko jau kurį laiką nematytas vilniečių sirgalių skaičius.

„Pralaimėjome fizinę kovą, nepadarėme pražangų, kai jas turėjome padaryti, o kartais netgi būdavo atvirkščiai. Skirtumas žiūrint rezultatą nebuvo didžiulis, todėl tokios smulkmenos daug lemia. Kartais net save pačius pergudraudavome, ilgai ieškodavome žaidėjų, kurie turi atakuoti, o vėliau pritrūkdavo laiko normaliai atakai.

Buvo tikrai didelis ažiotažas. Turime tvarkytis prieš tokias rungtynes su savo galva, psichologiškai. Vieniems pavyko geriau,kitiems blogiau. Žinojome, kas laukia. Gaila, kad nepagavome geros bangos ir neįtraukėme savo fanų“, – sakė A. Butkevičius, kuris pats sukūrė bene gražiausią mačo epizodą, įdėdamas kamuolį į krepšį per Joshą Nebo.

Pastaruoju metu vis geriau rungtyniaujantis ir rezultatyviausių Kauno ekipos žaidėjų gretose vis dažniau atsiduriantis E. Ulanovas atskleidė, kad sumažėjusi „Žalgirio“ rotacija sumažina krepšininkams spaudimą. Atletas taip pat prabilo apie ateityje laukiančius iššūkius.

„Gal ta maža rotacija nuėmė kažkiek spaudimo nuo pečių, nes žaidėjai žino, kad ilgai žais. Ta maža rotacija duoda pliusų, nes tu žinai, jog žaisi ir suklydęs, prametęs. Jau Stambule dėjome žingsnelį į priekį, tačiau pabaigoje pergalę išleidome. Dabar džiaugiuosi už visą komandą. Šiandien galime pasidžiaugti, bet pasižiūrėjus į tvarkaraštį, mūsų laukia labai daug iššūkių. Reikės viską jau rytoj pamiršti ir laukti kitų rungtynių“, – teigė E. Ulanovas.

Kita savaitė tiek „Žalgiriui“, tiek „Rytui“ bus įtempta: kauniečiai trečiadienį viešės pas Atėnų „Panathinaikos“, penktadienį lankysis pas Milano „Armani Olimpia“, o sekmadienį aplankys Klaipėdos „Neptūną“.

Tuo metu vilniečiai trečiadienį pradės FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapą namuose su Strasbūro SIG ekipa, o šeštadienį keliaus į Panevėžį susitikti su „Lietkabeliu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)