Sostinės arenoje po ilgos pertraukos per krepšinio rungtynes buvo užpildytos beveik visos vietos, tačiau pergalės triukšmingiems gerbėjams „Ryto“ krepšininkai nepadovanojo.

Po prastai sužaisto trečiojo kėlinio šeimininkai atsiliko 33:38, o trečiojo pradžioje „Žalgiris“ spurtavo 0:7 ir nutolo 33:45. Dar sykį 12 taškų komandas skyrė ketvirto kėlinio viduryje (54:66).

Nors mačo pabaigoje vilniečiams pavyko sugrąžinti intrigą (67:70), lemiamu momentu „Žalgirio“ krepšininkų nervai buvo kiek šaltesni.

Anot „Ryto“ trenerio Giedriaus Žibėno, jo auklėtiniai šį kartą pergalės tiesiog nenusipelnė.

„Tikrai ne pats geriausias mūsų pasirodymas. Du kėlinius pravaikščiojome, nors iš tikrųjų turėjome laikyti didesnį tempą. Tam, kad laimėtume prieš „Žalgirį“, turėjome būti pasiruošę visi: ir fiziškai, ir psichologiškai. O šį kartą nusileidome varžovams fiziškumu, kartais norėjome laimėti rungtynes po vieną ir pergalės nenusipelnėme“, – po rungtynių spaudos konferencijoje teigė G. Žibėnas.

Jo auklėtiniai 23-31 pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, o puolime itin strigo toliašaudė vilniečių artilerija. Sostinės ekipa realizavo vos 4 iš 21 tolimo metimo (19 proc.). Pramestos buvo ir 6-ios brangios baudos (15/21, 71 proc.).

Paklaustas, ar komandos šiek tiek neužliūliavo prieš mačą sklandžiusios kalbos apie prastą „Žalgirio“ sportinę formą, sostinės ekipos treneris atsakė:

„Gal mes patys save užsiliūliavome, kažkiek išlepinome ir sirgalius, kad turime viską laimėti. Pajutome, kad ir treniruotėse šiek tiek nebe taip dirbame, todėl šią savaitę susiėmėme ir rimtai padirbėjome. Manau, kad rungtynėms buvome pasiruošę, o visokie tokie užsiliūliavimai apskritai neturi egzistuoti. Turime priimti pralaimėjimą vyriškai ir neieškoti pasiteisinimų.

Faktas, kad reikia į tokias dvikovas ateiti nusiteikus mentaliai teisingai. Kalbėjome, kad „Žalgiris“ turi psichologiškai tvirtus Edgarą Ulanovą, Luką Lekavičių, ir jie savo meistriškumą įrodė. Na, o pas mus tokių žaidėjų pritrūko. Apskritai, E. Ulanovą ir L. Lekavičių praleisdavome į jų stipriąją pusę ir vien dėl to nenusipelnėme pergalės. Apskritai, jeigu būtume tokias rungtynes ištempę, būtų netgi neteisinga. Manau, šitas sukrėtimas mums išeis į naudą“, – pridūrė G. Žibėnas.

Jau trečiadienį namie „Rytas“ žais FIBA Čempionų lygos antro grupių etapo pirmas rungtynes su Strasbūro SIG. Vilniečių treneris pabrėžė, kad tose rungtynėse irgi tikisi užpildytų arenos tribūnų.

„Džiaugiamės, kad vilniečiai pradėjo tikėti savo komanda. Matysime, ar po trijų dienų mus taip pat palaikys ir po pralaimėjimo. Mums ši nesėkmė skaudi, bet mes trečiadienį vėl norime ir turime kilti į pergalių seriją. Lauksime visų trečiadienį“, – pažymėjo jis.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse vertėsi be koronavirusu užsikrėtusių Artūro Milaknio, Pauliaus Jankūno, Tai Websterio bei traumuotų Joffrey Lauvergne'o bei Janio Strelnieko.

„Rytui“ negalėjo padėti po sunkios traumos vis dar sveikstantis Jarvis Williamsas ir daugiau mėnesiui iš rikiuotės iškritęs Maurice'as Ndouras.

Primename, kad vienintelį pralaimėjimą LKL šį sezoną „Žalgiris“ yra patyręs būtent prieš „Rytą“. Lapkritį Kaune žalgiriečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 75:84.

Trečiame LKL rate komandų tarpusavio susitikimas kovo 28 dieną taip pat vyks sostinėje.

Tiesa, dar prieš tai komandoms gali tekti tarpusavyje susiremti Karaliaus Mindaugo taurėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)