Tokiu būdu žalgiriečiai atsilygino rytiečiams už pirmame rate patirtą nesėkmę 75:84 ir nutraukė net 13-os iš eilės varžovų pergalių seriją vietiniame fronte.

Nepaisant pilnutėlių tribūnų, savo sąlygas sostinėje diktavo kauniečiai, iniciatyvą užvaldę antro kėlinio pabaigoje.

Po didžiosios pertraukos žaliai-baltų persvara du kartus buvo išaugusi iki 12 taškų – 45:33 ir 66:54.

Nors vilniečiai baltos vėliavos nekėlė ir beveik panaikino visą turėtą deficitą (70:67), visgi likusio laiko išsigelbėti jiems nepakako.

„Sveikinimai žaidėjams. Nežinojau, ko tikėtis po tokio sunkaus tvarkaraščio, COVID-19 atvejų komandoje ir apmaudaus pralaimėjimo Turkijoje. Didžiuojuosi savo žaidėjais, kad jie rado energijos, jėgų ir laimėjo.

Nesu patenkintas pabaiga, nes galėjome finišuoti protingiau ir išlaikyti solidesnę persvarą, bet tai jau kita istorija“, – spaudos konferencijoje kalbėjo J. Zdovcas.

„Tai – derbis. Džiaugiuosi, kad „Rytas“ sugrąžino ažiotažą. Galbūt šį kartą jie jautė tam tikrą spaudimą nugalėti „Žalgirį“, – pastebėjo 55-erių metų specialistas iš Slovėnijos.

Paklaustas, kaip jo komandai pavyko pažaboti „Ryto“ puolimą, Jure akcentavo du dalykus.

„Mūsų tikslas buvo žaisti gerai gynyboje ir kontroliuoti atšokusius kamuolius. Ir mums iš esmės tai pavyko. Žinome, kad „Rytas“ turi daug ūgio ir žaidžia agresyviai po krepšiais, dėl to niekada nelaikėme labai žemo penketo“, – aiškino jis.

„Žalgirio“ vairininkas prasitarė, kad dvikovos metu traumą patyrė Mantas Kalnietis, bet jis didvyriškai grįžo į aikštelę ir tęsė rungtynes.

„Mus ribojo rotacija. Nebuvo lengva išlaviruoti sudėtimi. M. Kalnietis antrame kėlinyje susižeidė čiurną. Jis išėjo į rūbinę ir gavo injekciją bei žaidė po pertraukos, taigi tikimės, kad jam nieko rimto.

Janis Strelniekas jau bandys treniruotis rytoj. Bet nebus lengva jį grąžinti į sudėtį, kadangi rungtynės veja rungtynes. Visgi mes nekalbame apie tai ir neverkiame. Vis tiek turime pakankamai žaidėjų, įskaitant jaunus, ir kartais net lengviau, kad jų yra mažiau. Pavyzdžiui, Regimantas Miniotas šiandien irgi tiko, nes žaidžia kietai“, – dėstė treneris.

Pasiteiravus, kiek jam pačiam brangi pergalė prieš „Rytą“, J. Zdovcas jos pernelyg nesureikšmino.

„Reiškia daug. Geras jausmas, bet mes tik laimėjome rungtynes, o to iš mūsų ir tikimasi. Taigi nieko tokio neįvyko. Be abejo, supratome rungtynių reikšmę, ypač lietuviai. Niekam juk nerūpi, kad žaidėme šešerias rungtynes per dvylika dienų“, – iškalbingu faktu pasidalijo jis.

Kita savaitė tiek „Žalgiriui“, tiek „Rytui“ bus įtempta: kauniečiai trečiadienį viešės pas Atėnų „Panathinaikos“, penktadienį lankysis pas Milano „Armani Olimpia“, o sekmadienį vizituos Klaipėdos „Neptūną“.

Tuo metu vilniečiai trečiadienį pradės FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapo mačą namuose su Strasbūro SIG ekipa, o šeštadienį keliaus į Panevėžį susitikti su „Lietkabeliu“.

Trečiame rate LKL grandų tarpusavio akistata kovo 28 dieną taip pat vyks sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)