Įspūdingą formą pastarąjį mėnesį demonstruojantis 31-erių lietuvis „Monaco“ klubui kala vieną pergalę po kitos: šią savaitę „La Roca“ laimėjo visas trejas svečiuose žaistas rungtynes, o apskritai skaičiuoja jau septynių iš eilės pergalių seriją, kai aikštėje pasirodo D. Motiejūnas.

Visuose tuose septyniuose mačuose Donatas fiksavo dviženklį rezultatyvumą.

Tą patį puolėjas iš Kauno atliko ir pašėlusiu tempu, kai teko žaisti kas dvi dienas, „Monaco“ komandai besiklosčiusią šią savaitę: D-Mo antradienį sušveitė 22 taškus į Vilerbano ASVEL (100:75) krepšį, 16 taškų ir 8 atkovotus kamuolius sukaupė ketvirtadienį grumdamasis su Sankt Peterburgo „Zenit“ (86:77) ir 20 taškų bei 10 sugriebtų kamuolių savo komandai pasiūlė per šeštadienio susitikimą su „Orleans“ ekipa (74:61).

Ir visą šią solidžią statistiką D. Motiejūnas serviravo ant parketo praleisdamas vidutiniškai tik kiek daugiau nei po 20 minučių.

Pastaruoju metu superproduktyviai ir superefekyviai besidarbuojantis Donatas dvitaškius šią savaitę laidė pavydėtinu net 77,5 procento taiklumu (24/31 metimai), tritaškius – 40 proc. (2/5), baudas – 50 proc. (4/8). Be to, jis nusiėmė ir po daugiau nei 7 atšokusius kamuolius bei rinko po 23 naudingimo balus.

„Kaip ir sakiau prieš kelionę, jeigu laimėsime dvejas rungtynes iš trejų, bus gerai, bet geriausias scenarijus yra trys pergalės ir mes jį įvykdėme. Man svarbiausia yra pergalės.

Aš esu laimingas. Atitinku trenerio idėjas ir strategiją, kaip turime žaisti. Jis mato, kaip mane naudingai išnaudoti aikštelėje, o aš darau viską, ką galiu.

Taip, visi pavargę po tokios savaitės ir nori pagaliau paragauti naminio maisto. Tai buvo ilga išvyka, bet į Monaką grįžtame su šypsenomis veiduose“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės kandidatas.

Prie Sašos Obradovičiaus tarsi iš pelenų pakilę „Monaco“ krepšininkai šiuo metu Eurolygoje gali pasigirti keturių iš eilės pergalių serija, kuri leido pavyti ant aštunto turnyro lentelės laiptelio įsitaisiusį dabartinį turnyro čempioną Stambulo „Anadolu Efes“.

Neprasti popieriai ir Prancūzijos LNB Pro A lygoje, kur užimama antra vieta.

„Kai atvykau, tikėjausi, kad komandai šiek tiek geriau seksis. Bet pasikeitė treneris, pasikeitė ir žaidimo braižas – atsirado daugiau komandinių veiksmų mūsų puolime. Ir gynyboje žymiai daugiau aiškumo. Matyti, kad komanda tobulėja kiekvieną dieną. Šitas treneris spaudžia maksimaliai iš kiekvieno, ką tik galima išspausti. Ir mūsų kreivė po truputį kyla į viršų.

Vis tiek į komandą yra surinkti pakankamai stiprūs žaidėjai ir mūsų ambicijos – nemažos. Aštuntukas, manau, yra tikrai galimas variantas, nežiūrint į tai, kokia prasta vienu metu buvo komandos forma (patirti penki pralaimėjimai iš eilės – aut. pastaba). Kiekviena pergalė mums dabar yra aukso vertės. O Prancūzijoje, savaime aišku, tikslas yra iškovoti čempionų titulą tam, kad kitais metais vėl žaistume Eurolygoje“, – savaitės pradžioje „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ pasakojo aukštaūgis.

Kitą penktadienį „Monaco“ namuose priims Eurolygoje pirmaujantį Madrido „Real“, o sekmadienį taip pat savo arenoje galynėsis su Prancūzijos pirmenybių lyderiais Levalua Perė „Metropolitans 92“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)