Dėl koronaviruso iš rikiuotės iškritus Artūrui Milakniui, Pauliui Jankūnui ir Tai Websteriui, Jure Zdovcas turėjo atsigręžti į atsarginių suolą, bet didesnę rungtynių dalį „Žalgiris“ sėkmingai tvarkėsi ir žaisdamas apkarpyta rotacija.

Trečiame kėlinyje svečiai buvo priekyje 43:26, vis dėlto paskutinį žodį tarė „Fenerbahče“.

„Galėjome ir turėjome laimėti, tai parodėme savo žaidimu, – susitikimą komentavo vidurio puolėjas Marekas Blaževičius. – Neturėjome daug vyrukų, bet tai tik suvienijo, vienas kitam padėjome, žaidimas buvo fainas. Ir aš pats juo mėgavausi. Deja, pritrūko.

Ir aš suklydau pabaigoje, mano perdavimas, kurį nutraukė Marko Guduričius, buvo viena kertinių klaidų. „Fenerbahče“ labai agresyviai spaudė mus gynyboje, tai irgi buvo problema. Užsivedė turkų sirgaliai, o mums ėmė stigti jėgų. Apmaudu, kad pralaimėjome rungtynes tokiu būdu, visas jas kontroliuodami.“

Kauniečiams padėjo tai, jog be COVID-19 susirgusio stratego Aleksandro Džordževičiaus bei traumuotų lyderių Nando de Colo ir Jano Vesely likusi Stambulo ekipa mačo pradžioje tragiškai atakavo „iš žaidimo“.

Vis dėlto senkant rungtynių laikui „Fenerbahče“ galiausiai rado tikrą lyderį – M. Guduričius sužaidė geriausią sezono mačą, pelnydamas 19 taškų ir surinkdamas 27 naudingumo balus.

„Pirmoje pusėje sekėsi, matėsi, kad turkai įsitempę, pramesdavo savo metimus. Po to pradėjo kristi lengviau, ir tai iškart pasijuto. Aišku, ir mes leidome grįžti į ritmą, pavyzdžiui, nesustabdėme M. Guduričiaus, prasižengėme prieš jį trijų taškų zonoje. Tokiam žaidėjui tai – tikras saldainis“, – įvertino M. Blaževičius.

Analogiškai pasižymėjo ir jis pats. Akistata Stambule 20-mečiui vidurio puolėjui įsimins net 7 asmeniniais karjeros Eurolygoje rekordais: taškų (10), atkovotų kamuolių (10, iš jų gynyboje – 6), rezultatyvių perdavimų (4), perimtų kamuolių (1), sužaistų minučių (25) ir naudingumo balų (19).

Karjeros mačą sužaidė ir 15 taškų pelnęs Karolis Lukošiūnas. Be asmeninio rezultatyvumo rekordo, 24-erių gynėjas taip pat pagerino naudingumo (10 balų), perimtų kamuolių (3) ir sužaistų minučių (36) pasiekimus.

„Treneris leido į starto sudėtį, pasitikėjo. Jaučiausi gerai, jaučiau komandos draugus. Džiaugiuosi ir dėl Karolio. Prieš rungtynes sakiau, kad jei įmes daugiau nei 10 taškų, vaišinu pietumis. Mačo metu raginau jį nesustoti, toliau mesti, jei bus laisvas“, – pasidžiaugė M. Blaževičius.

Tuo metu „Fenerbahče“ vedlys M. Guduričius į vatą nevyniojo ir ketvirtadienio vakarą vadino vienu įsimintiniausių savo gyvenime.

„Tai buvo vienos svarbiausių rungtynių mano karjeroje ir viena geriausių pergalių. Esu nepaprastai laimingas, labai didžiuojuosi komanda. Neįtikėtina, kad laimėjome nepaisydami visų mus kamuojančių problemų“, – rankomis trynė 26-erių gynėjas iš Serbijos.

„Fenerbahče“ trūko ir traumuotų Danilo Barthelio bei Marialo Shayoko, o Pierria Henry žaidė savaitę nesportavęs.

„Žalgirio“ gretose taip pat nerungtyniavo susižeidę Janis Strelniekas, Regimantas Miniotas bei Joffrey Lauvergne'as.

Kita savaitė žalgiriečiams Eurolygoje turėtų būti dviguba: trečiadienį numatyta jų viešnagė pas kitą turnyro autsaiderį Atėnų „Panathinaikos“, o penktadienį – vizitas pas Milano „Olimpia“.

Prieš tai kauniečių laukia ir ne ką mažiau svarbus išbandymas vietiniame fronte – sekmadienį sostinėje vyksiantis principinis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderių mūšis su Vilniaus „Rytu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)