Socialiniuose tinkluose plintančiame vaizdo įraše girdėti, kaip aistruoliai ne kartą šaukia juodaodžius įžeidžiantį žodį bei siūlymą „nešdintis iš Kinijos“.

35-erių amerikietis, atstovaujantis Guangdongo „Southern Tigers“ ekipai, tokį išpuolį patyrė praėjusį ketvirtadienį po dvikovos su Liaoningo „Flying Leopards“ ekipa.

Varžovų komandos sirgalių neapykantą galėjo išprovokuoti rungtynių metu kilusios muštynės tarp S. Weemso ir „Flying Leopards“ žaidėjo Han Dejun. Abu krepšininkai po incidento buvo išvaryti iš aikštės.

Vaizdo įraše matyti, kaip Weemsą greta autobuso pasitiko priešiškai nusiteikusi minia, kuri amerikiečiui siuntė rasistinius keiksmažodžius. Pats S. Weemsas veiksmais nereagavo į nemalonius žodžius.


Penktadienį CBA lyga išplatino pranešimą, kuriame prašė sirgalių nedemonstruoti „necivilizuoto elgesio“ ir nevartoti „vulgarių žodžių“.

Abi komandos taip pat pasmerkė „Flying Leopards“ sirgalių išpuolį.

CNN bandė susisiekti su S. Weemsu, bet krepšininkas šio incidento nekomentavo.

S. Weemsą socialiniuose tinkluose palaikė NBA žaidęs Jeremy Linas. „Weemso patirtas smurtas tikrai nepagarbus, šie įžeidimai suteikia tiek daug skausmo, nesąžiningumo ir neapykantos, jog negalėjau tylėti“, – rašė J. Linas.

Krepšininkas socialiniuose tinkluose taip pat sulaukė aibės krepšinio sirgalių palaikymo.

„Southern Tigers“ yra tituluočiausias Kinijos lygos klubas – pernai šalies čempionu jis tapo jau devintą kartą.

Paskutinius du sezonus finale kovojo būtent S. Weemso atstovaujama ekipa ir „Flying Leopards“ krepšininkai.

S. Weemsas 2011/2012 metais atstovavo Kauno „Žalgiriui“, vėliau persikėlė į Maskvos CSKA, 2015/2016 m. sezone vilkėjo Finikso „Suns“ bei Filadelfijos „76ers“ marškinėlius, trumpam grįžo į Eurolygą – 2016/17 metais rungtyniavo Tel Avivo „Maccabi“, 2018 m. – „Anadolu Efes“, o nuo 2018-ųjų įsikūrė Kinijoje, Guangdongo mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)