Jei jonaviečiai šalies pirmenybėse tituluotiesiems varžovams nusileido 80:86, tai KMT ketvirtfinalyje neatsilaikė 75:86, nors lemiamo kėlinio pradžioje dar patys buvo priekyje 64:62.

Žalgiriečiai šį sezoną jau ne pirmą kartą vietiniame fronte išneša kudašių tik po dramatiškos kovos, kuri verda iki paskutinių minučių. Po pratęsimo sausiems iš balos jiems pavyko išlipti prieš Alytaus „Dzūkiją“ ir Utenos „Juventus“, po Tylerio Cavanaugh herojiško tritaškio išsigelbėta mūšyje su LKL autsaideriu Prienų „Labas GAS“, tik trimis taškais įveikti Šiaulių „Šiauliai“ ir keturiais taškais palaužtas Panevėžio „Lietkabelis“.

Nors kauniečiai vis dar yra suklupę tik vieną sykį, tos pergalės LKL čempionate yra raškomos itin sunkiai, neretai net ir naikinant deficitus ketvirtame kėlinyje.

Nenuostabu, kad vis daugiau garsių lygos vardų atvirai prasitaria apie tai, kad „Žalgirį“ pasigauti tikrai įmanoma.

„Šiemet patyliukais daugelis galvojame, kad galime įkąsti „Žalgiriui“. Mes tikimės to, nors fiziškai mūsų komanda yra viena silpniausių. Kitos komandos, tokios kaip „Lietkabelis“, „Juventus“ ar „Šiauliai“, to fiziškumo tikrai gali duoti“, – sakė Jonavos klubo strategas Virginijus Šeškus.

„Aš galvoju, kad be logikos surinkta komanda. Supirkti legionieriai – nei kažkokios žvaigždės, nei kažkokiomis savybėmis išsiskiriantys žaidėjai. Skaudu kalbėti ir apie komplektaciją, ir apie žaidimą. Išvažiavo komandos siela Marius Grigonis, į kurio vietą niekas nepaimta“, – teigė Europos čempionas.

Garbiems LKL treneriams antrino ir „Juventus“ snaiperis Martynas Gecevičius.

„Komplektacija – ne ta. Mano galva, jie nepirko tokių žaidėjų, kokius pirko LKL antros lentelės pusės komandos, kad jie žaistų Eurolygoje – tikrai ne už 100 tūkstančių, o brangesnius. Tai – vis tiek Eurolygos organizacija, tad negali sakyti, kad nusipirkai 5-6 žaidėjus ir visi jie netinka. Net jeigu pradžioje nesiseka, turėtų būti kažkoks įdirbis ir po Naujųjų metų bent jau pats žaidimas turėtų pagerėti – aš nesakau, kad visus turi dabar aplošti.

Aišku, tas trenerio atleidimas ir naujo atėjimas bei kai kurių žaidėjų išvažiavimas irgi nepadėjo. Kai negali laimėti Eurolygoje ir kankiniesi LKL, vadinasi, yra tikrai daug problemų. Net ir plika akimi matyti, kad ta emocija yra visiškai kitokia nei pernai, nekalbant jau apie tai, kai Kaune buvo Šaras. Tokio lygio komanda neturėtų sau leisti lygiai žaisti su dauguma LKL klubų ir paskui tikėtis, kad Eurolygoje ateis stebuklai ir pergalės. Taip nebūna“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ tvirtino jis.

Anot M. Gecevičiaus, „Žalgiriui“ gali būti itin sudėtinga apginti KMT titulą, nes konkurencija šį kartą – kaip niekada didelė.

„Žalgiris“ nedemonstruoja tokio žaidimo, koks būdavo anksčiau. Komanda turi daug bėdų. „Lietkabelis“ žaidžia gerai Europos taurėje, „Rytas“ irgi eina solidžiai į viršų, lipa į kalną. Kai nereikia žaisti serijų, o tik vienas rungtynes, gali būti siurprizų. Žiūrint iš žiūrovų pusės, turėtų būti gers renginys, ypač kai jis vyks Vilniuje. Taigi galima laukti staigmenų ir įdomių rezultatų“, – svarstė dukart Eurolygos čempionas.

Visas pokalbis su M. Gecevičiumi – laidos „Krepšinio zona“ vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)