„Tai buvo sunkios rungtynės. Trečiajame kėlinyje šiek tiek atsipalaidavome ir leidome varžovams pajausti savo ritmą. Dėl to kentėjome – patys praradome savo ritmą, todėl iki pat paskutiniųjų minučių nežinojau, kaip šios rungtynės baigsis“, – po rungtynių spaudos konferencijoje sakė J. Zdovcas.

„Jau ne pirmą kartą sustojame trečiajame kėlinyje. Lietuvoje galime tai išgyventi, bet Eurolygoje tokios prabangos neturime, todėl turime sutvarkyti šią problemą“, – sakė treneris, kuriam Jonavoje daugiausiai galvos skausmo sukėlė Emmanuelis Lecomte.

Karjeros rungtynes žaidęs „CBet“ gynėjas iš Belgijos per 34 minutes pelnė 27 taškus (5/8 dvit., 3/5 trit., 8/8 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 43 naudingumo balus.

„Dėl Lecomte – buvome pernelyg naivūs. Tokius žaidėjus turi sustabdyti komandinė gynyba. Jis tikrai sukėlė mums per daug problemų – tai yra komandinės gynybos klaidų padarinys. Šias klaidas analizuosime“, – tikino J. Zdovcas.

Slovėno pernelyg nenudžiugino ir rezultatyviausiai komandoje žaidusio Janio Strelnieko pasirodymas. Latvis pelnė 17 taškų, tačiau J. Zdovcas tokį jo žaidimą nori matyti gerokai dažniau.

„Janis yra vienas iš mūsų lyderių. Tikimės iš jo lyderystės. Tikimės, kad jis prisiims atsakomybę ir bus rezultatyvus kiekvienose rungtynėse“, – teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

Išgirdęs klausimą apie tai, ar 11 taškų persvara leidžia jaustis saugiau, J. Zdovcas šyptelėjo: „Niekada nesijaučiu saugus.“

„Europos taurėje ne kartą esu buvęs situacijose, kai pirmosiose rungtynėse iškovoji pergalę 11 taškų skirtumu, bet kitame mače viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Tai bene pavojingiausias skirtumas. Jonava turi gerą trenerį, kuris žino, kaip nustebinti varžovus. Ši komanda taip pat turi krepšininkų, kurie tikrai gali žaisti krepšinį. Tai žinodamas atsipalaiduoti negaliu“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Tuo metu Virginijus Šeškus po rungtynių gyrė „CBet“ krepšininkus už kovingumą bei savo komandos lyderiui E. Lecomte pažadėjo saldainių.

„Smagiausia, kad mūsų sirgaliai po rungtynių dėkojo už gerą žaidimą. Džiaugiuosi, kad Lecomte antras rungtynes iš eilės prieš favoritus sužaidžia tikrai geras rungtynes. Jei jis toliau taip žais, nupirksiu jam saldainių“, – šypsojosi treneris.

Jonavos klubo strategas prasitarė, kad jo tikėjimas galima pergale susitinkant su „Žalgiriu“ šiemet yra išaugęs, o tą patį galėtų pasakyti ir kitų Lietuvos komandų treneriai.

„Šiemet patyliukais daugelis galvojame, kad galime įkąsti „Žalgiriui“. Mes tikimės to, nors fiziškai mūsų komanda yra viena silpniausių. Kitos komandos, tokios kaip „Lietkabelis“, „Juventus“ ar „Šiauliai“, to fiziškumo tikrai gali duoti.

Atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse su „Žalgiriu“ mums bus sunku, bet mūsų neslėgs jokia įtampa“, – kalbėjo V. Šeškus.

Atsakomasis ketvirtfinalio mačas bus žaidžiamas jau antradienį Garliavos sporto ir kultūros centre.

Šios ketvirtfinalio poros nugalėtojai pusfinalyje susitiks su „Šiaulių-7bet“ krepšininkais, kurie ketvirtfinalyje eliminavo Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

„Citadele“ KMT finalo ketvertas vyks vasario 19-20 d. Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)