Praėjusius metus skambia pergale prieš turnyro lyderę „Barcelona“ 94:75 užbaigę Vitorijos „Baskonia“ krepšininkai šiais metais dėl COVID-19 protrūkio dar nebuvo sužaidę nė vienų rungtynių Eurolygoje.

Daug nesusipratimų „Baskonia“ gynyboje ir trys taiklūs tritaškiai iš eilės leido Madrido ekipai šeimininkauti aikštelėje ir įgyti dviženklį pranašumą 23:11. Prie to daugiausiai prisidėjo Guerschonas Yabusele, vien per pirmą kėlinį pelnęs daugiau nei pusę komandos taškų – 13.

Puolime atsigavę Neveno Spahijos auklėtiniai sugebėjo sumažinti skirtumą iki 6 taškų (28:34), tačiau bedantė baskų gynyba leido „Real“ rinkti lengvus taškus. Prieš didžiąją pertrauką komandas skyrė jau 17 taškų – 50:33.


Po didžiosios pertraukos aikštės šeimininkai ir toliau sėkmingai laikė žaidimo vadžias savo rankose – padidino persvarą iki 20 taškų (59:39). Paskutinį kėlinį jau ir patys svečiai netikėjo, kad gali kažką pakeisti šiose rungtynėse.

Aikštės šeimininkai dvigubai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 38:19.

R, Giedraitis per 25 min. pelnė 10 taškų (2/4 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai), atkovojo kamuolį, perėmė 2 kamuolius, kartą suklydo ir surinko 6 naudingumo balus.

T. Sedekerskis per 11 min. pelnė 4 taškus (1/1 dvitaškiai, 2/2 baudos), atkovojo kamuolį ir surinko 6 naudingumo balus.

Madrido komandai dėl teigiamo koronaviruso testo padėti šiose rungtynėse negalėjo Walteris Tavaresas ir Rudy Fernandesas.

Real“: Guerschonas Yabusele 17 (8 atk.k., 27 naud.b.), Alberto Abalde 15, Anthony Randolphas 13 (12 atk.k., 20 naud.b.), Vincentas Porier 11, Trey Thompkinsas ir Tayloras Jeffery po 10.

Baskonia“: Wade'as Baldwinas IC 16, Stevenas Enochas 11, Rokas Giedraitis 10, Matthew Costello 9, Alecas Petersas ir Jaysonas Grangeris po 8.

Kitą savaitę, sausio 21 dieną, „Baskonia“ savo aikštėje žais su Miuncheno „Bayern“, o „Real“ sausio 20 dieną Berlyne susigrums su vietos ALBA.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)