21-erių metų lietuvis šaltakraujišku veidu įkirto į baudos aikštelę ir su praėjusio sezono turnyro MVP Vasilijės Micičiaus pražanga pataikė dvitaškį nuo lentos bei užtikrino katalonams pergalę 82:77.

Iš viso Ramybėlės pravardę jau senokai užsitarnavęs R. Jokubaitis per ketvirtą kėlinį pelnė trečdalį visų „Barcos“ taškų – 7 iš 21, o apskritai finišavo su 16 ir rezultatyviausio žaidėjo nugalėtojų gretose vardu.

Nors Stambulo „Anadolu Efes“ lyderis V. Micičius surinko 18 taškų (3/8 dvitaškiai, 12/15 baudos, 1 rez. perd.), Rokas sulaukęs klausimo, ar jaučiasi laimėjęs tarpusavio mikrodvikovą, šio teiginio pernelyg neišsigynė.

„Nežinau (šypsosi). Bet buvo tikrai neįtikėtinas jausmas. Treneris nubraižė paskutinį derinį man, vadinasi tikėjo manimi. Turėjau atlikti metimą, kodėlgi ne? Pataikiau ir pasiėmeme pergalę“, – lyg niekur nieko pasakojo jis.


Kalbėdamas su „Delfi TV“ laidos „Šaro Barsa“ autoriumi Tomu Ramansku R. Jokubaitis pabrėžė ir Sausio 13-osios reikšmę.

„Tribūnose mačiau keletą Lietuvos vėliavų, nes mūsų šaliai tai labai svarbi diena. Taigi jausmas buvo tikrai ypatingas“, – pasakojo Lietuvos talentas.

Jis pridūrė, kad po dviejų iš eilės Eurolygoje patirtų nesėkmių „Barcelonai“ nebebuvo, kur trauktis.

„Mums nereikėjo papildomos motyvacijos šioms rungtynėms, nes pastaruoju metu buvome prastos formos. Supratome, kad šį kartą negalime pralaimėti ir viskas. Žinoma, visada sunku žaisti su jais, bet atlikome pakankamai gerą darbą gynyboje, o tuomet ir užpulti lengviau“, – dėstė lietuvis.

Atsakomybės svarbiausiais rungtynių momentais nevengiantis R. Jokubaitis „Anadolu Efes“ ekipą šį sezoną nubaudė jau antrą kartą. Pirmame rate svečiuose „Barcelona“ 95:93 taip pat įveikė varžovus, o kertiniu epizodu supersudėtingas Roko metimas su pražanga pratęsimo pabaigoje.

Dar vienas pirmojo ir antrojo mačų panašumas – iš aikštės už dvi technines pražangas išvytas turkų treneris Erginas Atamanas. Tiesa, parketą Barselonoje jis apleido labai nenoriai.

Strategas kurį laiką dar ginčijosi su arbitrais, o galų gale iš „Palau Blaugrana“ salės buvo išlydėtas vieno iš savo klubo darbuotojų – prieš išeidamas į rūbinę jis aktyviai kumščiavo orą žiūrėdamas į tribūnas, rodė į save ir rėkė, kad yra čempionas.

R. Jokubaitis neslėpė, kad tokios nevaldomos specialisto emocijos nustebino net jį.

„Buvau ant suoliuko, taigi nelabai supratau, kas vyksta ir ką jis daro. Ne pirmas kartas, kai jis išvaromas iš rungtynių. Bet nesu matęs nieko panašaus anksčiau. Tai pirmas sykis, kai treneris elgėsi taip nevaldomai. Bet juk tai E. Atamanas“, – šytelėjo gynėjas.


Šeimininkų pergalę šį kartą nulėmė kur kas geresnis pataikymas iš žaidimo. Palyginimui, jei „Barcelona“ realizavo 10/20 tritaškių, svečiai pataikė vos 5/26 tolimų metimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)