Panevėžio ekipai šiose rungtynėse teko verstis be ligų ir traumų pakirstų lyderių – rezultatyviausio komandos žaidėjo, Europos taurės varžybose po 15,6 taško per rungtynes renkančio Gedimino Oreliko ir pagrindinio vidurio puolėjo Džordže Gagičiaus.

Tačiau iškritusių lyderių vietas užėmė kiti krepšininkai, o pagrindiniu panevėžiečių ginklu tapo tolimi metimai. Šiose rungtynėse „Lietkabelio“ krepšininkai realizavo net 19 tritaškių iš 36 (52,8 proc.) ir pagerino ne tik komandos, bet ir Europos taurės turnyro sezono rekordą.

Pirmame kėlinyje panevėžiečiai pirmavo 18:8, bet svečiai iš Prancūzijos atsitiesė ir pasibaigus kėliniui komandas skyrė vos 2 taškai (23:21). Įpusėjus antram kėliniui „Metropolitans 92“ turėjo 5 taškų persvarą (36:31), bet dabar jau „Lietkabelio“ žaidėjai pademonstravo charakterį ir taikliais tolimais metimais susigrąžino pranašumą - 47:44.

Trečią kėlinį svečiai pradėjo spurtu 9:0 ir išsiveržė į priekį 53:47. Sužaidus 4 minutes trečiame kėlinyje dviem baudų metimais panevėžiečių taškų sausrą nutraukė Panagiotis Kalaitzakis, o kėlinį tritaškiais užbaigę Kaspars Berzinis ir Vytenis Lipkevičius pasiekė, kad po 30 minučių rezultatas buvo lygus 64:64.

Ketvirto kėlinio pradžioje dar du tolimus šūvius paleido K. Berzinis, o po jo bombų ir Kasparo Žemaičio tikslaus baudų metimo „Lietkabelis“ pirmavo 71:66.

Nors svečiai iš Prancūzijos kovojo iki paskutinių akimirkų, bet tikrą tolimų metimų fiestą surengusi Panevėžio ekipa pergalės iš savo rankų nepaleido.

Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei 19-ą ir bene svarbiausią tritaškį pataikęs P. Kalaitzakius padidino šeimininkų pranašumą iki 5 taškų (92:87), o paskutinį tašką dviem baudų metimais padėjo D. Giedraitis.


Karjeros rungtynes sužaidęs 21 metų D. Giedraitis per 32 min. pelnė 25 taškus, realizavo 4 dvitaškius iš 6, 5 tritaškius iš 8, bei abu baudų metimus.

„Lietkabelis“: Dovydas Giedraitis 25, Kaspars Berzins 19, Kristupas Žemaitis 18, Panagiotis Kalaitzakis po 12, Vytenis Lipkevičius 9, Nikola Radičevič 7, Gabrielius Maldūnas 6.

„Metropolitans 92“: Miralemas Halilovičius 19, Willas Cummingsas 16, Tomeras Ginatas 12, Tony Crockeris 11, Vince’as Hunteris 10.

Iškovojęs ketvirtą pergalę „Lietkabelis“ nutraukė dviejų pralaimėjimų seriją ir A grupėje pakilo į šeštą vietą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)