„Ką jūs, vaikinai, čia matote pozityvaus? Mes pralaimėjimo savo aikštėje. Kas čia pozityvaus? Kodėl turėtume meluoti sau? Mes pralaimėjome rungtynes, nesekėme rungtynių planu. Varžovai suvaržė mūsų veiksmus puolime. Kokie dar teigiami dalykai?“ – susinervinęs kalbėjo Šaras ir tai išsakęs tiesiog išėjo į rūbinę.

Barcelona“ antradienį patyrė antrą nesėkmę iš eilės Eurolygoje. Turnyro lyderė (15/4) namuose 73:75 (14:14, 14:20, 26:13, 19:28) nusileido Milano „Armani Olimpia“ (11/6) komandai ir jos viršų pripažino antrą kartą sezone.

Oficialioje spaudos konferencijoje pasveikinęs su pergale Ettore Messiną ir Milano komandą Š. Jasikevičius pastebėjo, kad, kaip visuomet, dvikovose tarp tokių komandų viską lemia mažos detalės.

„Maniau, kad mūsų pastangos yra didelės. Maniau, kad mūsų požiūris buvo puikus ir gal viskas išskyrus vieną detalę puikiai veikė. Neturiu ką pasakyti apie savo žaidėjus. Maniau, kad nusiteikimas taip pat buvo puikus. Tai tiek. Mes tiesiog nesugebėjome suprasti, kad Milano komandos žaidėjai yra labai stiprus verždamiesi per dešinę ir puikūs snaiperiai.

Šiuo atveju negalėjome jiems leisti veržtis per dešinę ir mesti. Galbūt tai vieninteliai dalykai, dėl ko mums nepavyko laimėti. Tačiau žaidėjų nusiteikimas ir pasiaukojimas buvo aukščiausio lygmens“, – neabejojo Š. Jasikevičius.

Savo ruožu E. Messina prisiminė siaubingą jo auklėtiniams trečiąjį kėlinį: „Spaudimas pranoko viską. Nieko negalėjome padaryti puolime ilgą laiką, tačiau sugebėjome atsitiesti ketvirtame kėlinyje. Žinoma, Malcolmas [Delaney] pataikė ypatingai svarbius metimus ne tik lemiamu momentu, bet ir padėjo mums sugrįžti į rungtynes“.

Anot jo, viska komanda puikiai gynėsi, o vienu metu sugebėjo sustabdyti 4 ar 5 varžovų atakas iš eilės, kovojo dėl kamuolių.

„Manau, kad žaidėme labai svarbias rungtynes su veikiausiai stipriausiu šiuo metu varžovu Eurolygoje ir tai mums pridės pasitikėjimo savimi, ypač tokiu metu, kai tenka dorotis ir su COVID, palietusiu beveik visus mūsų žaidėjus, – kalbėjo E. Messina. – Turime išlikti kantrūs, tęsti darbą, dal laukia ilgas kelias, liko daug rungtynių. Tačiau prisidės traumuoti Datome, Schieldsas ir Mitouglu, vėl turėsime ilgesnį atsarginių suolą. Jei išliksime kantrūs, galime turėti tikrai gerą sezoną.“

Vienas iš pagrindinių pergalės kalvių M. Delaney, šaltakraujiškai lemiamu momentu pataikęs tritaškius, pripažino, kad buvo sunku rungtynėse.

„Mes Barselonoje prieš tai nesame laimėję, bet atvykome su mintimi, kad galime tai padaryti. Kadangi turime daug traumuotų žaidėjų ir atsigaunančių po COVID-19, tiesiog stengėmės visas rungtynes išlikti konkurencingi ir paskutiniame kėlinyje surengti spurtą“, – sakė jis.

Patenkintas buvo ir Milano komandos įžaidėjas Sergio Rodriguezas: „Sužaidėme labai geras rungtynes, buvo susikoncentravę. Žinojome, kai sunku žaisti Barselonoje ir laimėti. Vis dėlto pataikėme metimus, komanda buvo vieninga. Jei žaisime taip, visiems bus lengviau pelnyti taškus.“

Kitas rungtynes sausio 13 dieną „Barcelona“ žais namie su Stambulo „Anadolu Efes“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)