Po priverstinės tris su puse savaitės trukusios pertraukos į Eurolygos aikštę grįžę žalgiriečiai stokojo taiklumo – jie smeigė tik 4 tritaškius iš 19-os (21 proc.).

Šį neišnaudotą ginklą po ketvirtos paeiliui patirtos nesėkmės akcentavo ir kauniečių treneris Jure Zdovcas.

„Žinojome, kad „Bayern“ jaus didelį spaudimą, nes jiems reikėjo laimėti šias rungtynes. Bet norint galvoti apie pergalę išvykoje, pataikyti tik keturis tritaškius neužtenka. Prametėme būdami laisvi. Tai ir kelios kitos smulkios detalės buvo esminiai dalykai“, – teigė jis.

„Žalgiris“ kiurkso pačioje turnyro lentelės apačioje, tačiau komandos vairininkas savo auklėtiniais tikėjimo nepraranda.

„Nesu patenkintas, nes pralaimėjome, bet pastaruoju metu pradėjau labiau tikėti šia komanda, supratau, ko galiu laukti iš kai kurių žaidėjų. Buvome geri, buvome solidūs, bet to pergalei nepakako. Tokiose rungtynėse pasijaučia, kad mums trūksta vieno-kito krepšininko, turiu omenyje, Joffrey Lauvergne'ą“, – pastebėjo specialistas.

Strategas atkreipė dėmesį į tai, kad išlipti iš duobės žaliai-balti gali tik susitelkę.

„Turime toliau dirbti ir tikėti. Tai šiuo metu man yra svarbiausia. Mums reikia žaisti kaip komandai, nes nesame tie, kurie gali įveikti gynybą veiksmais vienas prieš vieną“, – pabrėžė jis.

Nors slovėnas pasigedo žaidėjų, kurie iššautų ir nustebintų oponentus, jis nepamiršo pagirti agresyviai pasirodžiusio Tai Websterio. Iniciatyvos dažnai ėmęsis zelandietis surinko 10 taškų (4/12 metimai iš žaidimo).

Primename, kad vietoje dvigubos Eurolygos porcijos „Žalgirio“ vyrai turės pasitenkinti tik viena dvikova ir šią savaitę – ketvirtadienį Nemuno saloje numatyta 21-ojo turo akistata su Belgrado „Crvena Zvezda“ neįvyks, ji irgi oficialiai atidėta.

Turnyro organizatoriai jau paskelbė porą naujų datų nukeltoms „Žalgirio“ rungtynėms: mūšis su „Panathinaikos“ dabar suplanuotas sausio 26 d., o su „Armani Olimpia“ – vasario 8 d.

Kitą ketvirtadienį kauniečiai turėtų viešėti Turkijoje ir susigrumti su Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)