Jie išvykoje po dramatiškos kovos 88:87 (21:24, 18:32, 24:19, 25:12) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą.

Pasvalio komanda šiose rungtynėse pirmavo nuo pat pirmosios minutės, o „Nevėžis-Optibet“ rezultatą pirmą kartą išlygino likus tik dviem minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos.

Paskutinę minutę vieno taško pranašumą dar turėjo šeimininkai, tačiau iniciatyvos ėmėsi rezultatyviausias Kėdainių ekipos krepšininas T. J. Starksas. Atakoje iš pradžių bloką gavęs krepšininkas pats sugriebė kamuolį ir pelnė nesudėtingą dvitaškį, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, tapo pergalingu metimu.

Pasvalio komanda dar turėjo šansą išsigelbėti, tačiau Žygimanto Skučo metimas skriejo pro šalį, o per likusias 0,6 sekundės šeimininkai rimtos progos metimui nebesusikūrė.

Dar trečiojo kėlinio pradžioje šeimininkai turėjo 19 taškų pranašumą (63:44), tačiau Kėdainių ekipa žingsnis po žingsnio artėjo prie varžovų ir perkėlė intrigą į lemiamą ketvirtį (75:63). Jame svečiai pradėjo dominuoti ir kėlinį laimėjo 13 taškų persvara. Tai leido pasiekti pergalę vienu tašku.

Įspūdingas rungtynes sužaidė Ž. Skučas. Puolėjas visą dvikovą vedė komandą į priekį, truktelėjo ją ir pačioje rungtynių pabaigoje, o iš viso surinko 27 taškus (6/8 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 6/7 baudos) ir pridėjo 8 atkovotus kamuolius.

Jam puikiai talkino tris tritaškius pataikęs ir 15 taškų surinkęs Arnas Beručka.

Kėdainių ekipoje išsiskyrė legionierius T. J. Starksas. Gynėjas nerealizavo visų keturių mestų tritaškių, tačiau pelnė patį svarbiausią rungtynių dvitaškį ir surinko 20 taškų. Taip jis rezultatyviausiu savo komandos žaidėju. Neblogai po krepšiais darbavosi ir Amaras Sylla. Senegalietis pridėjo 15 taškų ir 4 atkovotus kamuolius.

Kėdainių ekipai tai – ketvirtoji sezono pergalė. Pasvalio klubas lieka su dviem pergalėmis.

„Pieno žvaigždės“: Ž. Skučas 27 (8 atk. kam., 30 naud. balų), A. Beručka 15, Markellis Johnsonas 14 (5 rez. perd.), Paulius Petrilevičius 9 taškai.

„Nevėžis-Optibet“: T. Starksas 20, A. Sylla 15 (4 atk. kam.), Paulius Murauskas 15, D. Doualla 12 taškų.

Šiauliečiai pagerino sezono tritaškių rekordą

Įspūdingai iš toli atakavę „Šiauliai-7bet“ (10/6) užtikrintai atrodė antrojoje rungtynių dalyje ir taip pasiekė pergalę „Betsafe-LKL“.

Antano Sireikos auklėtiniai namie 97:85 (26:29, 23:16, 29:21, 19:19) nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“ (5/10).

Dzūkams tai ketvirtasis pralaimėjimas paeiliui „Betsafe-LKL“. Tiesa, iki tol alytiškiai įveikė šiauliečius visus tris kartus šį sezoną.

„Šiauliai-7bet“ pataikė net 19 tolimų metimų iš 36 – tai naujas sezono pataikytų tritaškių rekordas „Betsafe-LKL“. Iki šiol jis priklausė Kauno „Žalgiriui“ (18). Beje, Šiaulių klubui tai geriausias pasiekimas istorijoje.

Rungtynės prasidėjo labai lygiai, o „Šiauliai-7bet“ turėjo vieną ryškų lyderį – Nemanja Bezbradica vos per 6 minutes ant parketo pelnė 15 taškų, kas buvo jo karjeros rekordas „Betsafe-LKL“. Dzūkai pradėjo po truputį tolti antrojo kėlinio pradžioje (36:29), bet Giedrius Staniulis ir Paulius Danusevičius greitai lygino rezultatą – 36:36.

Įtampa rungtynėse išliko, nors po didžiosios pertraukos „Šiauliai-7bet“ atrodė vis solidžiau, pataikė tris tolimus metimus ir taip pabėgo 64:51. Jei kitoje aikštės pusėje J. Furmanavičius bandė švelninti rezultatą, tai jam atsaką turėjo Jonathanas Elmore’as – 67:54. „Dzūkija“ priartėjo per 10 taškų (62:72), bet užsikūrę šiauliečiai tolimais metimais ėmė žlugdyti svečius.

Skirtumas tapo beveik triuškinamas (90:72) ir rungtynes šeimininkai laimėjo užtikrintai.

Šiame mače netrūko rekordų. Dylanas Frye’us pelnė 21 tašką ir taip gerino sezono rezultatyvumo rekordą, N. Bezbradica darė tą patį, įmetęs 20 taškų bei surinkęs 26 naudingumo balus.

Donatas Sabeckis buvo netoli karjeros naudingumo rekordo, bet jo nesiekė ir gerino tik sezono skaičius. Jo sąskaitoje – 14 taškų, 7 atkovoti kamuoliai, 10 rezultatyvių perdavimų ir 31 naudingumo balas.

Kiek kukliau atrodė, bet taip pat sezono skaičius fiksavo Artūras Jomantas – 15 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 13 naudingumo balų. Visi šie rodikliai veteranui geriausi sezone.

„Šiauliai-7bet“: Nemanja Bezbradica 20 (4/5 tritaškiai), Jonathanas Elmore’as 18 (7 rez. perd.), Donatas Sabeckis 14 (7 atk. kam., 10 rez. perd.), Eimantas Stankevičius 12, Isaiah Armwoodas 10 taškų.

„Dzūkija“: Dylanas Frye’us 21 (6/10 tritaškiai), Artūras Jomantas 15 (6 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis ir Joshua Newkirkas – po 12, Adamas Lapeta 10 taškų (9 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)