Panevėžio „Lietkabelis“ (11/5) sekmadienio vakarą iškovojo vienuoliktąją pergalę šio sezono „Betsafe-LKL“ pirmenybėse. Nenado Čanako auklėtiniai išvykoje po atkaklios kovos 92:75 (20:19, 20:23, 24:12, 19:26) įveikė Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (8/7) ekipą.

Po dvikovos Ž. Urbonas teigė, kad matė dvi skirtingas rungtynių dalis: „Pirmoje pusėje buvo energija, galvos. Ieškau atsakymų, kodėl taip įvyko – sustojome. Buvo sudėtingų metimų iš jų pusės, bet ne tame esmė. Mes pirmą pilną treniruotę po 2,5 mėnesio pasidarėme vakar. Gal perspaudžiau per treniruotę? Antroje pusėje visiškai pametėme ritmą – ir puolime, ir gynyboje. Gal nuovargis... Išsiderinimas atsirado, net nesmagu.“

Anot jo, Utenos komandoje buvo du krepšininkai, kurie išties žaidė. Tai – Gintautas Matulis ir Ernestas Sederevičius. Galbūt, jo nuomone, vertėtų paminėti Adreianą Payne'ą, tačiau ir legionierius nepadarė viską, ką galėjo, maskimaliai.

„Faktas, ne tik kad nežaidėme 11 dienų, bet ir kad 2,5 mėnesio negalėjome treniruotis penki prieš penkis. Nepaisant to, nesinori taip rungtynių atiduoti, – tęsė Ž. Urbonas. – Žaidėme du skirtingus kėlinius. Varžovai nieko nepakeitė, o mes sustojome. Galima nurašyti, kad tai buvo vieni prasčiausių trečias ir ketvirtas kėliniai per šį sezoną. Gaila, kad galvas pametėme. Puolimo nebuvo, o apie gynybą visai jau nekalbu. Eisime, kalbėsimės, „graušime“ parketą, darysime namų darbus. Gaila ir jų, linksės, dievagosis, mušis į krūtinę.“

Savo ruožtu „Lietkabelio“ strategas N. Čanakas pastebėjo, kad antroje rungtynių dalyje jo auklėtiniai pataikė daug geriau.

„Tačiau tik dėl to, kad pradėjome geriau gintis ir laikytis savo taisyklių gynyboje. Pirmoje dalyje leidome varžovams per daug lengvų taškų, – sakė jis. – Iš esmės po didžiosios pertraukos nieko reikšmingo nekeitėme, tiesiog atsirado koncentracija, žaidimas vienas prieš vieną ir geresnė gynyba.“

Treneris negalėjo pasakyti, kokio rimtumo yra Gedimino Oreliko trauma, tačiau linktelėjo, kad situacija nėra iš geriausių.

Paklaustas, kodėl „Lietkabeliui“ taip gerai sekasi kautis su geromis lygos komandomis, N. Čanakas teigė, kad viskas priklauso nuo nusiteikimo.

„Jei nežaisi LKL 100 proc., gali pralaimėti. Tai labai gera lyga, aukštos kokybės, negali čia atsipalaiduoti. Net ir „Žalgiris“ turėjo problemų ir su Kėdainių ir su Šiaulių komandomis“, – kalbėjo strategas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)