Šį sykį žalgiriečiai po dramatiškos kovos 89:86 įveikė Šiaulių „Šiaulius-7bet“, nors iki pat ketvirto kėlinio vidurio buvo priversti vytis savo varžovus.

„Nieko naujo. Mes neatvykome pasiruošę rungtynėms. Pastarąjį kartą, kai čia žaidėme, laimėjome dideliu skirtumu. Žinojau, kad taip nebebus. Kai kurie žaidėjai nebuvo tinkamai nusiteikę“, – nevyniojo žodžių į vatą Jure Zdovcas.

Kauno klubo vyriausiasis treneris pirštu bedė į gynybą, kuri nepajėgė pažaboti šiauliečių.

„Šiauliai“ – į puolimą orientuota komanda. Jei tik pajaučia savo ritmą, tampa labai sunku juos sustabdyti. Pagrindinė mūsų problema buvo gynyba. Buvome per lėti, vėlavome, be energijos ir kontakto. 46-i praleisti taškai per pirmą pusę – tai nepriimtina, kad ir kas būtų varžovai. Patys puolime susikūrėme daug laisvų metimų, nors ir nepataikėme labai gerai. Galiausiai surinkome 90 taškų ir laimėjome“, – dėstė jis.

Specialistas neneigė, kad stringančiam „Žalgirio“ žaidimui įtakos turi ir nuolatiniai tvarkaraščio kaitaliojimai bei mačų, ypač Eurolygos, atidėjimai.

„Nėra lengva, kai nukelinėjamos rungtynės. Nenoriu teisintis, bet tai atsiliepia ir psichologiškai. Tikrai nelengva, bet ką padarysi. Yra kaip yra. Niekaip negalime to pakeisti, tiesiog turime prisitaikyti patys“, – ironiškai šypsojosi jis.

Paklaustas, kaip vertina 30-ąjį gimtadienį švenčiančio Edgaro Ulanovo pasirodymą, J. Zdovcas apie savo auklėtinį bėrė tik gražiausius žodžius.

„Ulė pastaruoju metu yra vienas geriausių mūsų žaidėjų ir ne tik renkant taškus. Daugelis nepastebi jo aktyvumo gynyboje ir atkovotų kamuolių. Jis duoda komandai tai, ko mes ir tikimės iš jo. Galų gale, jis šiandien švenčia gimtadienį ir pataikė lemiamą metimą. Tai irgi daug pasako apie jo charakterį. Linkiu, kad jis taip žaistų taip ir toliau“, – apie 21 tašką ir 34 efektyvumo balus (karjeros rekordas) sukaupusį puolėją sakė strategas.

Slovėnas negailėjo liaupsių ir varžovų lyderiui Jonathanui Elmore'ui, kuris finišavo su net 32 taškais ir 34 naudingumo balais. Tiesa, jis pareiškė, kad tai itin talentingas krepšininkas puolime, bet su tam tikrais trūkumais kitoje aikštelės pusėje.

Tuo metu „Šiaulių“ vairininkas Antanas Sireika pabrėžė, kad iki šeimininkų pergalės trūko visai nedaug – poros metimų. Anot jo, svečius išgelbėjo lemiam metu sumesti tritaškiai, kurių jie iš viso įskraidino net 14 iš 39-ių bandymų.

Primename, kad šis mačas buvo atkeltas iš trečiojo rato ir pakeitė šią savaitę neįvykusią Eurolygos akistatą tarp „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Pirmame rate tarpusavio dvikovą kauniečiai laimėjo net 97:64.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)