„Neptūnui“ trūko penkių koronavirusu užsikrėtusių žaidėjų ir dviejų trenerių štabo atstovų, tačiau nei varžovai, nei turnyrą rengianti Lietuvos krepšinio lyga (LKL) perkelti susitikimo į kitą datą nesutiko.

Regis, klaipėdiečiai į situaciją pasižiūrėjo principingai ir buvo pasiryžę savo poziciją iš paskutiniųjų ginti aikštėje: tik mačo pabaigoje iniciatyvą perėmęs „Lietkabelis“ išvargo pergalę 73:69.

Nors ir didžiavosi savo auklėtinių kovingumu, D. Adomaitis nuogąstavo dėl pasekmių.

„Norėčiau pagirti žaidėjus: tokio kovingumo ir atsidavimo seniai nemačiau ir buvau pasiilgęs. Tačiau to kaina – per didelė. Matas Vaitkus pusantro kėlinio žaidė traumuotas, viena koja. Žygimantas Janavičius pasisuko tą pačią koją, kuri buvo nuskausminta prieš rungtynes. Todėl, kad LKL pasakė, jog traumos nesiskaito. Manau, šioje situacijoje pralaimėjo visi. Jeigu „Lietkabelis“ galvoja, kad laimėjo, yra kaip tik atvirkščiai. Tai – ne krepšinis, o vertybiniai dalykai, žmogiškumas, kuris turi būti aukščiau už bet kokį rezultatą.

Tikėjausi, kad COVID-19 situacija suvienijo krepšinio bendruomenę, atrodė, jog visi nuoširdžiau bendrauja, atsiranda daugiau vieningumo. Deja, realybė kitokia. Bet tai jokiu būdu nepakeis mano požiūrio į gyvenimą. Tikrai neįsivaizduoju, kad klubas, kuriame aš dirbu, pasielgtų kažkaip panašiai“, – akmenį į konkurentų daržą paleido 47-erių specialistas.

Jis taip pat kvestionavo tiek LKL poziciją šių rungtynių atžvilgiu, tiek lygos medicininio saugumo taisykles.

„Man labai norisi, kad klubiniame krepšinyje LKL būtų lyderis, visus vienytų. Turi būti labai aiškus protokolas, o mes nieko neturime. Dėl to, kad nėra protokolo, nebuvo laiku reaguota į pirmuosius simptomus komandoje, ir pas mus užsikrėtė dar trys žaidėjai. Edgaras Želionis per treniruotę ėmė skųstis širdies skausmu, atsigulė – pamatavus jo pulsas buvo neįmanomas. Matas Jogėla – taip pat. O kitą dieną paaiškėjo, kad jie serga COVID-19“, – dažnesnio testavimo pasigenda „Neptūno“ vairininkas, pasak kurio, ruošiantis mačui su „Lietkabeliu“ treniruotėje gainiotis kamuolį kartu su žaidėjais teko ir visiems sveikiems ekipos treneriams.

Tuo metu „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas apie rungtynes nedaugžodžiavo.

„Klaipėdiečiai parodė, kaip reikia kautis už klubo garbę. O mūsų pasirodymas – gėdingas“, – sakė serbas.

Atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės sausio 15 d. vyks Panevėžyje.

Primename, kad trečiadienį planuotas mačas tarp titulą ginančio Kauno „Žalgirio“ ir Jonavos „Cbet“ nukeltas į sausio 9 d. dėl išvakarėse pastarojoje ekipoje aptiktų koronaviruso atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)