Vienintelės turo rungtynės turėtų įvykti penktadienį Milane, kur vietos „Olimpia Armani“ krepšininkai pasiruošę priimti Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą su dviem lietuviais – Mindaugu Kuzminsku ir Artūru Gudaičiu.

Visi kiti Eurolygos susitikimai nukelti dėl susidariusios kritinės situacijos.

Dėl koronaviruso atšauktos akistatos tarp Berlyno ALBA ir Atėnų „Panathinaikos“, Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir Miuncheno „Bayern“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Vitorijos „Baskonia“, Madrido „Real“ ir Kazanės UNIKS, Vilerbano ASVEL ir „Monaco“, Maskvos CSKA ir „Barcelonos“ bei Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

Taigi, nors Eurolygos klubai viešai deklaravo nestabdantys turnyro ir tiesiog trumpinantys izoliacijos po teigiamo COVID-19 testo laiką, Europoje sparčiai plintanti koronaviruso omikron atmaina pati praktiškai sustabdė pajėgiausią žemyne klubinio krepšinio turnyrą.

Tai gali dar labiau komplikuoti tolesnį tvarkaraštį, vis labiau užsipildantį perkeliamomis rungtynėmis. Kaip jau buvo minėta, dėl perkeliamų mačų „Žalgirio“ komanda sausio ir vasario sandūroje per 16 dienų sužais net 8-erias rungtynes (jeigu tvarkaraštis nepasikeis).

Pažymėtina, kad „Žalgiris“ su virusu užsikrėtusia Belgrado komanda namuose turėtų žaisti kitą ketvirtadienį, sausio 13 d., tačiau dėl naujai susiklosčiusių aplinkybių gali būti ir permainų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)