Situacija kritinė – dėl masinių koronaviruso židinių komandose šią savaitę greičiausiai bus žaidžiamos vos vienos 19-ojo turo rungtynės.

Milano „Olimpia Armani“ krepšininkai pasveikę grįžo į rikiuotę, Sankt Peterburgo „Zenit“ žaidėjų testai kol kas irgi neigiami, todėl penktadienis turėtų finišuoti vėlyvu šių dviejų komandų susitikimu Italijoje, prasidėsiančiu 21.30 val. Lietuvos laiku.

Jau anksčiau paskelbta, kad dėl koronaviruso atšauktos šio turo rungtynės tarp Berlyno ALBA ir Atėnų „Panathinaikos“, Kauno „Žalgirio“ – Pirėjo „Olympiakos“ bei Stambulo „Anadolu Efes“ – Miuncheno „Bayern“, o antradienio vakarą lyga informavo apie perkeliamas Tel Avivo „Maccabi“ – Vitorijos „Baskonia“, Madrido „Real“ – Kazanės UNIKS bei Vilerbano ASVEL – „Monaco“ rungtynes. Koronaviruso židiniai fiksuoti Vitorijos, Kazanės ir Vilerbano ekipose.

Nors kol kas nėra atšauktas oficialiai, ant tokios ribos balansuoja Maskvos CSKA ir „Barcelonos“ susitikimas. Barselonos klubas oficialiai patvirtino, kad prie visos grupės dėl ligos iš rikiuotės iškritusių komandos narių (tarp jų yra ir vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius) antradienį prisijungė dar du – Dante Exumas ir Michaelas Caicedo.

Beveik neabejotina, kad oficialiai teks atšaukti ir Belgrado „Crvena Zvezda“ bei Stambulo „Fenerbahče“ rungtynes. Antradienio vakarą Serbijos klubas pranešė apie 11 naujų atvejų klube, iš rikiuotės yra iškritę jau 8 krepšininkai ir vyriausiasis ekipos treneris Dejanas Radonjičius.

Situacija gali dar labiau komplikuoti tolesnį tvarkaraštį, vis labiau užsipildantį perkeliamomis rungtynėmis. Kaip jau buvo minėta, dėl perkeliamų mačų „Žalgirio“ komanda sausio ir vasario sandūroje per 16 dienų sužais net 8-erias rungtynes (jeigu tvarkaraštis nepasikeis).

Pažymėtina, kad „Žalgiris“ su virusu užsikrėtusia Belgrado komanda namuose turėtų žaisti sausio 13 d., tačiau dėl naujai susiklosčiusių aplinkybių permainų tvarkaraštyje taip pat gali būti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)