„Žalgirio“ klubo direktorius patvirtino Graikijos žiniasklaidos paviešintą informaciją, jog posėdyje buvo svarstyta idėja sutrumpinti privalomos izoliacijos po teigiamo testo terminą – nuo 14 iki 7 dienų, bet tik vakcinuotiems žaidėjams.

Tačiau ar su šiuo pasiūlymu sutiks absoliučiai visi lygos klubai, paaiškės antradienį, po klubų balsavimo. Vienišas siūlymas laikinai stabdyti čempionatą, anot P. Motiejūno, jokio palaikymo nesulaukė.

„Tikrai galiu pasakyti, kad čempionatas nebus stabdomas, o dėl galimybės trumpinti izoliacijos laiką buvo pateikti keli pasiūlymai. Vienas dėl 10, kitas – dėl 7 dienų. Per artimiausias 24 valandas visi klubai balsuos, ir tik tada turėsime galutinį rezultatą dėl tolimesnių taisyklių. Taip, per posėdį buvo iškeltas klausimas ir dėl laikino čempionato stabdymo, tačiau tai buvo tik vieno klubo pasiūlymas ir kažkas iš viso to išpūtė burbulą“, – teigė P. Motiejūnas, pasiūlymą pateikusio klubo pavadinimo įvardinti nenorėjęs.

„Vienur situacija su COVID-19 užkratu yra bloga, kitur – ne to tokia bloga, kaip, pavyzdžiui ir Lietuvoje. Mes norime daryti viską, kad čempionatas vyktų sklandžiai ir nesugriautų viso krepšinio sezono – juk numatyti ir rinktinių langai, reikia baigti nacionalinius čempionatus ir t.t. Taigi, bendras sprendimas buvo toks, kad bendra padėtis Eurpoje nėra tokia prasta, jog kažką stabdytume ar nutrauktume. Eurolyga vyks toliau“, – žadėjo P. Motiejūnas.

„Dar norėčiau pridurti, kad terminas „saviizoliacijos trumpinimas“ nereiškia, jog žaidėjus iš karto mestume į aikštę. Pagal Eurolygos protokolus turime papildomai testuoti krepšininkus, tikrinti širdį ir visa kita. Šios naujos taisyklės labiau taikomos tiems, kurie užsikrėtę turėjo labai silpnus simptomus arba neturėjo absoliučiai jokių“, – apie planuojamus pokyčius užsiminė jis.

„Žalgiris“ dėl naujausios COVID-19 užsikrėtimų bangos jau nesužaidė dvejų paskutinių praėjusių metų rungtynių – į vasarį perkelti teko Kaune turėjusį vykti susitikimą su Milano „Olimpia Armani“, nepavyko kauniečiams sužaisti ir rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ nuskrido į Graikiją, tačiau likus kelioms valandoms iki susitikimo sužinojo apie mačo perkėlimą. Priežastis – ta pati, COVID-19.

Dar konferencijos metu P. Motiejūnas leido suprasti, kad neįvyks ir šį penktadienį Kaune suplanuotas susitikimas su Pirėjo „Olympiakos“. Graikų klube yra mažiausiai 8 žmonės, kuriems nustatyta koronaviruso infekcija.

„Žinote, visa situacija dėl perkėlinėjimų veikia klubą neigiamai. Kvailiausia buvo padėtis Atėnuose – nuskrendi ir nori žaisti, bet po to tiesiog paturistauji. Perkeliamos rungtynės reiškia, kad mes turėsime dar daugiau dvigubų savaičių su dvejomis rungtynėmis, automatiškai mažėja laiko treniruotėms, bet tokia ta naujoji realybė“, – pažymėjo „Žalgirio“ vadovas.

Netrukus po konferencijos informacija apie rungtynių perkėlimą paskelbta oficialiai. Nors susitikimas penktadienį Kaune neįvyks, net ir pasikeitus jų datai bilietus įsigijusiems žiūrovams papildomų veiksmų atlikti nereikės. Jei bilietus turintiems asmenims naujoji rungtynių data netiks, bus galimybė juos grąžinti. Apie naują rungtynių datą Eurolyga informuos vėliau.

Anot „Žalgirio“ vadovo, su Slovėnijos rinktinės gynėju Zoranu Dragičiumi klubas išsiskyrė po abipusio pokalbio, pavykus susitarti abiem šalims, kompensacijos žaidėjui mokėti nereikės.

„Mes sutaupėme, kadangi jį „paleidome“. To norėjo abi pusės. Suprantama, kad tokio lygio žaidėjas kaip Zoranas tikėjosi daugiau laiko aikštėje, o mes norėjome geresnių rezultatų. Nei mes, nei jis nebuvome patenkinti tuo, ką turime ir matome, todėl ir išsiskyrėme. Ir pakartosiu, kad į jo vietą naujo žaidėjo tikrai neieškome“, – apie Kauno klube neužsibuvusį slovėną kalbėjo P. Motiejūnas.

Tiesa, jei su Z. Dragičiumi išsiskirti pavyko sėkmingai, su buvusiu „Žalgirio“ treneriu Martinu Schilleriu bendros kalbos rasti taip ir nepavyksta.

Sezono pradžioje vos po dviejų Eurolygos rungtynių atleistas 39-erių austras toliau gyvena Kaune, čia mokosi jo dukros, o bendro sprendimo dėl sutarties nutraukimo sąlygų su „Žalgiriu“ atrasti nesiseka.

„Atrodė, kad jau artėjame prie susitarimo, tačiau, deja, nepavyko. Nieko naujo“, – neslėpė P. Motiejūnas.

Primename, kad nuo gruodžio vidurio COVID-19 atvejus fiksavo daugiau nei pusė Eurolygos klubų – dešimt. Daugelyje jų užkratas išplito, dėl to teko atidėti virtinę rungtynių, įskaitant du Kauno „Žalgirio“ mačus: su „Olimpia“ ir „Panathinaikos“. Praėjusią savaitę iš 9-erių turo rungtynių apskritai buvo sužaistos buvo tik ketverios.

Patys Lietuvos čempionai rimtesnio koronaviruso protrūkio kol kas išvengė, tiesa, lapkritį užsikrėtęs buvo Nielsas Giffey.

Primename, kad 2020-aisiais kilus pirmajai pandemijos bangai Eurolyga visiškai nutraukė sezoną, nepaskelbdama nugalėtojų, o pernai didelių nesklandumų pavyko išvengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)