Dėl pastarosiomis savaitėmis į komandų gretas įsisukusio koronaviruso Eurolyga susidūrė su spaudimu kelioms savaitėms pristabdyti turnyrą.

Vis dėlto nutarta kol kas susilaikyti nuo tokio žingsnio. Kaip skelbia SDNA, vietoje to ketinama perpus sutrumpinti privalomos izoliacijos po teigiamo testo terminą – nuo 14 iki 7 dienų, bet tik vakcinuotiems žaidėjams.

Tikimasi, jog greičiau į rikiuotę grįžtantys krepšininkai leis išvengti tolesnės tvarkaraščio griūties.

Galutinis sprendimas, kaip elgtis po Europą toliau plintančios omikron atmainos akivaizdoje, kol kas nėra priimtas: antradienį laukia dar vienas lygos ir klubų vadovų posėdis.

Nuo gruodžio vidurio COVID-19 atvejus fiksavo daugiau nei pusė Eurolygos klubų – dešimt. Daugelyje jų užkratas išplito, dėl to teko atidėti virtinę rungtynių, įskaitant du Kauno „Žalgirio“ mačus: su Milano „Olimpia“ ir Atėnų „Panathinaikos“.

Praėjusią savaitę iš 9-erių turo rungtynių sužaistos buvo tik ketverios.

Šią savaitę „Žalgiris“ namuose penktadienį turėtų susitikti su Pirėjo „Olympiakos“, tačiau mačo likimą gaubia abejonės dėl graikų ekipoje fiksuotų susirgimų.

Patys Lietuvos čempionai rimtesnio koronaviruso protrūkio kol kas išvengė, tiesa, lapkritį užsikrėtęs buvo Nielsas Giffey.

Primename, kad 2020-aisiais kilus pirmajai pandemijos bangai Eurolyga visiškai nutraukė sezoną, nepaskelbdama nugalėtojų, o pernai didelių nesklandumų pavyko išvengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)