Tik paskutinėmis rungtynių minutėmis varžovus palaužę kauniečiai dar didesnių problemų išvengti padėjo patys „Nevėžio“ krepšininkai, kurie realizavo tik 10 baudų metimų iš 21-o (viso labo 48 proc.).

„Negalėjome jų palaužti. Aš vis laukiu, kada žaidėjai man parūpins lengvesnes rungtynes, kuriose galėčiau kažkiek atsipalaiduoti. Žinojome, kad nebus lengva, bet vėlgi pradėjome ne taip, kaip norėjome, kam ruošėmės ir ką treniravomės.

Startavome per minkštai ir varžovai pajuto ritmą. Mums sekėsi puolime, bet dėl to nepersistengėme gynyboje ir praleidome per daug taškų. Rėmėmės vienuolika žaidėjų, tačiau jeigu norime galvoti apie pergales Eurolygoje ne tik namuose, bet ir išvykose, tokio žaidimo tikrai nepakanka“, – konstatavo Jure Zdovcas, kuris po finalinės sirenos kraipė galvą.

Slovėnas pakomentavo ir tai, ar komandą galėjo neigiamai paveikti tai, kad buvo atšaukti pastarieji du Eurolygos mačai – su Milano „Armani Olimpia“ ir Atėnų „Panathinaikos“.

„Tai stipriai atsiliepia. Galbūt kažkas pasakys, kad tai netiesa, bet aš tikrai maniau, kad po rungtynių Kazanėje, kur rodėme gerą lygį ir lygiai laikėmės 30 minučių, mes paaugome, taigi labai norėjau iškart susitikti su Milano „Armani“. Turėjau gerą nuojautą apie tą dvikovą. Bet tada viskas sustojo, atėjo Kalėdos, sumažėjo treniruočių, dar praradome dvi-tris dienas, nes keliavome į Atėnus... Tikrai nėra lengva. Tačiau sezonas yra ilgas ir dar laukia daug rungtynių“, – filosofavo jis.

Spaudos konferencijos gale strategas pasidžiaugė į rikiuotę grįžusiu kapitonu Pauliumi Jankūnu ir prasitarė, kad jo naujametis noras, kurio negali atskleisti, yra savaime suprantama susijęs su „Žalgiriu“.

„Žalgiris“ (14-1) LKL turnyro lentelėje ir toliau žengia pirmas. Tiesa, visiškai šalia žygiuoja ir 11 pergalių iš eilės seriją išgyvenantis Vilniaus „Rytas“ (13-1), sužaidęs viena dvikova mažiau, bet turintis pranašumą tarpusavio susirėmime.

Šios dvi komandos antrą kartą akis į akį susitiks jau sausio 23 dieną sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)