Tęsis atranka į pasaulio čempionatą, iššūkių neabejotinai pametės ir VTB lygos bei FIBA Europos taurės batalijos, kuriose Kazio vadovaujama Permės „Parma“ taip pat kelia ambicingus tikslus, o galiausiai viską vainikuos rugsėjo mėnesį numatytos Senojo žemyno pirmenybės. Jose iš lietuvių daugelis tikisi išsiilgto podiumo ir medalių.

Prie viso to K. Maksvyčio pavardė kai kurių specialistų yra įvardijama ir kaip galimo Jures Zdovco įpėdinio Kauno „Žalgiryje“, nors pats darbėniškis į tokį scenarijų ir žiūri itin rezervuotai.

„Visų pirma, aš turiu sutartį su Permės komanda, kuri bus pratęsta, jei mes pateksime į atkrintamąsias. Taip pat aš galiu išeiti savo noru už išpirką. Bet yra kitas dalykas, kuris turbūt nelabai man padėtų kitą sezoną susirasti naują klubą, kadangi rugsėjo mėnesį vyks Europos čempionatas, kuris baigsis tik 18 dieną.

Ne kiekviena komanda norės imti naują trenerį, kuris galėtų pradėti dirbti joje tik nuo rugsėjo pabaigos. Taip kad čia, nors pasikeitimų ir gali būti, bet tikimybė yra maža“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ svarstė strategas.

Savo darbą prie nacionalinės komandos vairo K. Maksvytis pradėjo dviem pergalėmis – prieš bulgarus (89:69) ir čekus (74:66).

„Prisipažinsiu, kad buvo įtemptas laikas. Su trenerių štabu susirinkome tik vieną dieną prieš stovyklos pradžią. Tiek jie, tiek aš – šaunuoliai, nes dirbome nuo ryto iki vakaro, reikėjo viską išsiaiškinti ir paruošti optimalų planą, kad žaidėjai galėtų jį išpildyti.

Mūsų darbas, manau, pavyko. Turėjome dvejas rungtynes – dvi galimybes, kurias abi išnaudojome ir pasiekėme dvi pergales. Ypač prisibijojau mačo su čekais. Tą susitikimą galėjome kiek užtikrinčiau užbaigti, bet ketvirtame kėlinyje leidome jiems priartėti. Bendrai paėmus likau labai patenkintas tiek trenerių štabo, tiek žaidėjų koncentracija“, – sakė jis.

Antrasis atrankos turnyro langas – jau vasario pabaigoje. Jo metu Lietuvos vyrai du kartus patikrins savo jėgas su taip pat dvi pergales iš tiek pat galimų surinkusiais Bosnijos ir Hercegovinos atstovais, kaunantis su kuriais labai praverstų ir Kauno „Žalgirio“ desantas.

„Nežinau, ar išvis įmanoma daryti kažkokį spaudimą „Žalgiriui“. Šiaip yra nedėkinga situacija, kad Eurolygos žaidėjai geriausiu atveju gali dalyvauti tik vienose lango rungtynėse. Jau ir dėl Mindaugo Kuzminsko nuomonės trenerių štabe išsiskyrė ir virė diskusijos, ar jį kviesti ir ardyti sistemą – priėmėme sprendimą, kad reikia pasitelkti visus geriausius, kurie tik gali žaisti, taigi teko iš kolektyvo išimti Eimantą Bendžių.

O dėl žalgiriečių matysime. Vienų rungtynių data ir vėl sutampa (vasario 24 d. ir Bosnija–Lietuva, ir „Žalgiris“–„Real“), o kitose jie kaip ir teoriškai galėtų padėti. Be abejo, prašysime ir žiūrėsime, ką „Žalgiris“ atsakys“, – atsargiai apie galimą pastiprinimą kalbėjo K. Maksvytis.

Jam pro akis neprasprūsta ir pakankamai sėkmingas Donato Motiejūno spurdėjimas Eurolygos arenose bei svarus jo indėlis į „Monaco“ žaidimą, ne tik darantis įspūdį, bet ir artinantis D-Mo sugrįžimą į rinktinės gretas.

„Donatas yra mano radare. Dideli šansai, kad rinktinės stovykloje jis tikrai bus. Žinau jį, esu treniravęs. Kažkas bijo jo charakterio, o aš – ne. Jis kelia aukštus reikalavimus ir sau, ir kitiems bei turi vieną didžiausių krepšinio IQ, kokį tik gali turėti aukštaūgis“, – apie puolėją puikiai atsiliepė treneris.

K. Maksvytis itin teigiamai įvertino ir naująjį Jono Valančiūno išsitrauktą ginklą, kuriuo jis šaudo už Atlanto – tritaškius, pagal kurių taiklumą (45,3 proc.) šiuo metu jis yra TOP-5 snaiperių sąraše.

„Matote, prieš tai buvę rinktinės treneriai sulaukdavo kritikos, kad rėmėsi dviem sunkiais žaidėjais, kurie užkimšdavo baudos aikštelę ir mūsų puolimą paversdavo stagnatišku. Tai Jonas gal padės šitą problemą kažkiek išspręsti. Aišku, visi treneriai nori aukštaūgį matyti po krepšiu, bet jeigu jis ir rinktinėje pataikys taip, kaip NBA lygoje, negalėsime jam uždrausti tokių metimų“, – šypsojosi Kazys.

Visas pokalbis – laidos „Krepšinio zona“ vaizdo įraše.

Kazys Maksvytis (vtb-league.com nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)