Šarūno Jasikevičiaus treniruojami Eurolygos lyderiai 2021-ųjų dešimta pergale paeiliui neužbaigė.

Paskutinėse metų rungtynėse „Barcelona“ išvykoje 75:94 (23:20, 11:20, 20:34, 21:20) nusileido Vitorijos „Baskonia“ (7/11) krepšininkams, žaidusiems be koronavirusu užsikrėtusio vyriausiojo trenerio Neveno Spahijos.

Kroato asistento Davido Gilo diriguojami baskai svečius iš Katalonijos tiesiog užpylė tritaškiais, o skaudžiausiai tolimais metimais Š. Jasikevičiaus auklėtinius baudė Rokas Giedraitis, realizavęs 5 iš 6 snaiperiškų šūvių.

Jei po pirmojo kėlinio „Barcelona“ buvo per vieną metimą priekyje, antrajame ėmė ryškėti šeimininkų pranašumas.

Vitorijos krepšininkai perėmė iniciatyvą, o po ilgosios pertraukos apskritai ėmė dominuoti aikštėje, siuntė į krepšį vieną tolimą metimą po kito ir įgijo triuškinamą persvarą dar trečiajam ketvirčiui nesibaigus (52:74).

Paskutinis kėlinys jau tebuvo formalumas. Suprasdamas, kad nieko pakeisti nebepavyks, Š. Jasikevičius neįprastai anksti ant suolo pasodino savo lyderį Nikola Mirotičių, į aikštę metė jaunimą, o „Baskonia“ paskutines minutes žaidė savo ir beveik 8 tūkst. sirgalių malonumui.

Matthew Costello "Baskonia" žaidėjų apsuptyje

R. Giedraitis buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose. Lietuvis snaiperis per 32 min. pelnė 20 taškų, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 efektyvumo balus.

„Jaučiuosi puikiai. Gerai sureagavome po pralaimėjimo Ispanijos lygoje Saragosos ekipai. Į aikštę žengėme su tinkama energija, buvome tikrai geri puolime. Sveikinimai treneriui, kuris pasiekė pirmą savo pergalę vadovaudamas komandai Eurolygoje“, – po susitikimo teigė lietuvis.

Dar 16 taškų prie pergalės pridėjo Wade'as Baldwinas, 14 – Simone Fontecchio, po 13 – Stevenas Enochas ir Matthew Costello, 10 – Jaysonas Grangeris.

Tadas Sedekerskis ant parketo baskų ekipos gretose praleido 10 min., per kurias taškų nepelnė ir atkovojo 3 kamuolius.

Iš viso „Baskonia“ šiame susitikime realizavo 14 iš 30 (46 proc. tritaškių), bent po vieną tolimą metimą pataikė 7 krepšininkai

Tuo metu Barselonos komandai N. Mirotičius pelnė 19, Sertačas Šanli pridėjo 13 taškų.

Rokas Jokubaitis per 22 min. pridėjo 11 taškų (2/7 dvit., 1/3 trit., 4/4 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 9 naudingumo balus.

Po traumos ant parketo sugrįžęs Cory Higginsas žaidė tik 9 min., per kurias į svečių kraitį įdėjo 2 taškelius.

Pralaimėjusiųjų trenerio nuotaika po susitikimo buvo prasta, o būtinojo interviu metu ji dar labiau subjuro.

„Tai buvo šiek tiek gėdinga. Kodėl gėdinga? Ar pats matei, kas vyko aikštėje?“, – agresyviai į žurnalisto klausimus reagavo ir iš kameros akiračio po šios savo replikos pasitraukė Š. Jasikevičius.

Jo auklėtiniai oponentams nusileido pagal absoliučiai visus žaidimo komponentus, o pagal bendrą efektyvumo koeficientą baskams neprilygo 77-112.

Abiem komandoms tai buvo pirmosios Eurolygos antrojo reguliariojo sezono rato rungtynės. Primename, kad dalis šio turo mačų dėl COVID-19 pandemijos paūmėjimo šią savaitę buvo atšaukti.

Artimiausias rungtynes „Barcelona“ turėtų žaisti šį sekmadienį, sausio 2-ąją – pagal Ispanijos čempionato tvarkaraštį svečiuose katalonai susirems su savo amžinais varžovais Madrido „Real“ krepšininkais. Visgi labai realu, kad ir šis susitikimas dėl didelio koronaviruso atvejų skaičiaus Madrido ekipoje bus nukeltas. Savo ruožtu „Baskonia“ tą pačią dieną namie priims Burgoso „San Pablo“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)