Antradienį po „Panathinaikos“ klube atliktų COVID-19 testų paaiškėjo, kad iš viso komandoje koronavirusu serga šeši nariai. Ekipa buvo priversta atšaukti savo suplanuotą antradienio treniruotę.

Buvo kilusi grėsmė, jog fiksavus naujus COVID-19 atvejus komandoje, ketvirtadienio dvikova bus perkelta į kitą datą.

Visgi „Žalgiris“ patvirtino, jog komanda trečiadienį išskrenda į Atėnus.

„Iš „Panathinaikos“ stovyklos pranešta apie tai, kad graikų ekipa turi 9-is dvikovai su „Žalgiriu“ žaisti pasiruošusius žaidėjus. Susitikimas nebus perkeliamas“, – informuoja Kauno klubas.

Prieš kelionę į Atėnus J. Zdovcas atskleidė savo surinktą informaciją apie varžovų gretose koronavirusu užsikrėtusius žaidėjus.

„Tai – Nemanja Nedovičius, Howardas Sant-Roosas, Leonidas Kaselakis ir Jeremy Evansas.

Sant-Roosas galbūt ir žais, bet jis jau praleido apie 10 dienų be krepšinio“, – spaudos konferencijoje kalbėjo J. Zdovcas.

„Varžovų gretose nežais N. Nedovičius, jis yra svarbus žaidėjas, visi kiti „Panathinaikos“ krepšininkai bus pasiruošę, o mes įprastai rengiamės šioms rungtynėms.

Darysime viską, kad pasiektume pirmą pergalę svečiuose“, – prieš išvyką kalbėjo J. Zdovcas.

Prisiminęs pirmą tarpusavio kovą, kurią „Žalgiris“ Kaune laimėjo 76:69, J. Zdovcas akcentavo varžovų greitas atakas, nuo kurių privalu sėkmingiau apsiginti.

„Varžovai greitame puolime surenka daug lengvų taškų. Turime atkreipti dėmesį į Darylą Maconą. Kaune Ioannis Papapetrou tąkart turėjo blogą vakarą – jis prametė laisvus metimus.

Okaro White'as visada yra pavojingas, jis yra geros formos ir žaidžia vis geriau. Nekalbu jau apie Georgios Papagiannį. Varžovai turi pakankamai daug ginklų. Nors jie Kaune pelnė mažiau nei 70 taškų, turime patobulėti gynyboje, kontroliuoti atkovotus kamuolius ir jų greitas atakas.

Jie žais namuose, o Graikijoje, prie savo sirgalių, jie gali pagauti momentą ir tada bus sunku juos sustabdyti“, – apie varžovus kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Jo sprendimu į Atėnus neskris jo tautietis Zoranas Dragičius, praleidęs pirmadienio LKL dvikovą su Utenos „Juventus“.

„Zoranas su komanda nekeliaus. Turime daugiau nei 12 žaidėjų, o rungtynės su Utena jau buvo pasiruošimas Eurolygos rungtynėms. Tai mano sprendimas žaisti be jo. Bet viskas yra gerai, Z. Dragičius įprastai treniruojasi su komanda“, – tvirtino J. Zdovcas.

„Žalgiris“ dėl COVID-19 atvejų Milano „Olimpia“ gretose praėjusią savaitę nesužaidė 17-o turo rungtynių, tad į Eurolygą grįžta po beveik dviejų savaičių pertraukos.

J. Zdovcas neslėpė nusivylimo, jog buvo atidėtos rungtynės su „Olimpia“, nes besiruošdama šiai kovai treniruotėse komanda gerai padirbėjo.

„Jaučiau, kad mes esame gerame kelyje. Bet atėjo Kalėdos ir turėjome dėti žingsnį atgal. Dvikovoje su Utenos komanda, nors ir laimėjome po pratęsimo, mes parodėme gerų dalykų, ypač gynyboje.

Tikiu, kad esame gerame kelyje kylant į kitą lygį. Visi žino, jog tam, kad laimėtum Eurolygoje, turi žaisti maksimaliai. Ne vienas ar du žaidėjai, o visi dešimt krepšininkų ir treneris“, – teigė J. Zdovcas.

Pirmame rate „Žalgiris“ namuose varžovus įveikė 76:69. Rungtynės ketvirtadienį Atėnuose prasidės 21 val.

Eurolygos 18-ame ture dėl koronaviruso nukeltos Maskvos CSKA ir Pirėjo „Olympiacos“, Milano „AX Armani Exchange“ ir Berlyno ALBA, Stambulo „Fenerbahce Beko“ ir Madrido „Real“ bei Vilerbano ASVEL ir Miuncheno „Bayern“ rungtynės.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)