Utenos ekipa turėjo galimybę laimėti. Po Edgaro Ulanovo dvitaškio likus 21 sek. rezultatas tapo lygus 66:66. Paskutinėje atakoje kamuolys priklausė šeimininkams, Patrickas Milleris galėjo išplėšti pergalę su sirena, bet prametė iš vidutinio nuotolio.

Pratęsime situaciją kontroliavo „Žalgiris“, tuo metu uteniškiai klydo ir tiesiog stigo jėgų.

Utenos ekipos sudėtis šiame mače buvo praretėjusi: nežaidė Martynas Gecevičius, Ignas Vaitkus bei Vytautas Šulskis. Tiesa, po dviejų mėnesių pertraukos ant parketo grįžo Norbertas Giga, kuris per 24 minutes pasižymėjo vos tašku.

Po dvikovos Utenos ekipos strategas Žydrūnas Urbonas neslėpė nusivylimo neišnaudotomis progomis laimėti rungtynes.

„Negaliu nepagirti vyrų už kovą, bet taško nėra. Nesvarbu, kad žaidėme 8-iese.

Dvi klaidelės, lėmusios nesėkmę. Rokas Gustys galėjo atkovoti kamuolį puolime, o vėliau Edgaras Ulanovas buvo praleistas į stipriąją kairę pusę.

Tada, žinoma, Patrickas Milleris prametė savo metimą iš vidutinio nuotolio.

Kėlėme klausimą trenerių štabe, kaip Patrickas atrodys šiose rungtynėse po dviejų savaičių pertraukos. Nebuvo tas tikras generolas, kai kur užlaikydavo kamuolį, kai kur nenumesdavo.

Galbūt P. Milleris lemiamoje atakoje, kaip Michaelis Jordanas viename iš finalų, galėjo atlikti perdavimą, lyg ir apylaisvis buvo Tomas Lekūnas. Bet tai ne priekaištas, paprastai tokiais metimais P. Milleris žudo savo varžovus.

Turint omeny, kad tik sekmadienį atskrido iš JAV, tai Patrickas tikrai gerai sužaidė“, – po dvikovos kalbėjo Utenos ekipos strategas Ž. Urbonas.

– Toks įspūdis, jog P. Milleris žaidė šlubčiodamas, patyrė traumą?, – spaudos konferencijoje paklausė Vaidas Čeponis.

– Taip, čiurną patempė, užkrito, atrodo, J. Nebo jam ant kojos, netyčinis epizodas. Tik kitą dieną žinosime traumos rimtumą.

Labai trūko keitimų, nes pratęsime akivaizdžiai stigo jėgų.

– Ar prieš mačą tikėjote, jog nepaisant nuostolių, galite įveikti „Žalgirį“?

– Mano tikslas buvo duoti kovą, išsilaikyti rungtynėse iki galo, galbūt turėti nedidelį minusą, jog lemiamu metu galėtum smogti ir galbūt laimėti.

Taip ir nutiko. Turėjome dvi progas laimėti, neatkovojome kamuolio ir neįmetėme lemiamo metimo, tad nepasinaudojome savo šansais.

Bet man grįžo vaizdas, jog esame komanda, kuri kažką gali nuveikt šioje lygoje, net ir turėdama mažą rotaciją. Bet kai būsime visi, tik tada būsime galingi.

– Panašu, A. Payne'as dar nėra geriausios formos?

– Taip, jam dar reikia laiko. Banguotas žaidimas, vietomis NBA, vietomis RKL. Dabar turime medžiagos, dėliosime šachmatėlius taip, kaip reikėtų iš tiesų žaisti.

Zdovcas paaiškino, kodėl nežaidė Dragičius

„Žalgiriui“ vis dar nepadėjo pasveikęs Paulius Jankūnas, mačui nebuvo registruotas slovėnas Zoranas Dragičius. Po dvikovos „Žalgirio“ strategas paaiškino, kodėl Utenoje nebuvo Z. Dragičiaus.

„Iš tiesų nieko ypatingo dėl jo. Turime 14 krepšininkų ir nusprendėme atvykti su tokiu dvyliktuku. Nenuvertinome šių rungtynių, rungtyniavome su geriausiais žaidėjais, kurie yra geroje sportinėje formoje.

Kai kurie krepšininkai žaidė virš 30 minučių. Sveikinimai „Juventus“ strategui, bet pabaigoje mums pasisekė labiau“, – po dvikovos kalbėjo „Žalgirio“ vyr. treneris J. Zdovcas.

Pratęsime savo klasę demonstravo Lukas Lekavičius. „Žalgirio“ įžaidėjas pelnė 5-is taškus paeiliui bei atliko rezultatyvų perdavimą Joshui Nebo.

„Lukas demonstruoja charakterį. Jaučiu, jog dalis mūsų žaidėjų neatsiduoda LKL rungtynėms visu 100 proc. Kartais rungtynėse jau būna per vėlu pakeisti savo požiūrį ir žaidimą.

L. Lekavičius, kaip ir kiekvienas žaidėjas, yra svarbus mūsų komandai. Visada daug tikimės iš Luko, bet jis nėra robotas. Lekavičius nepasižymi ūgiu, prieš jį stoja fiziškai stiprūs varžovai, komandos ruošiasi žaidimui prieš Luką. Ir jam nėra lengva kiekvienose rungtynėse demonstruoti tokį solidų žaidimą“, – teigė J. Zdovcas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)