„Real“ prieš šias rungtynes dėl koronaviruso komandoje neturėjo vyriausiojo trenerio Pablo Laso ir 10 krepšininkų (dėl COVID-19 iš rikiuotės iškrito Thomas Heurtelis, Fabienas Causeuras, Vincentas Porier, Guerschonas Yabusele, Juanas Nunezas, Anthony Randolphas, Adamas Hanga, dėl traumų – Trey Thompkinsas, Alberto Abalde ir Carlosas Alocenas), susitikimas Ispanijos sostinėje nebuvo atšauktas.

Tai ne apie strategiją „X“, o apie norą ir troškimą laimėti.
Dimitris Itoudis, CSKA strategas

Įdomu tai, jog šeimininkai prieš CSKA teturėjo 5-is pagrindinės sudėties žaidėjus (Nigelis Williamsas-Gossas, Jeffery Tayloras, Sergio Llullas, Walteris Tavaresas, Rudy Fernandezas), taip pat kartais Eurolygoje ant parketo išbėgantį 18-metį Tristaną Vukčevičių bei tris paauglius rezervinės komandos krepšininkus, apskritai debiutavusius turnyre (Sediqas Garuba, Baba Milleris, Urbanas Klavžaras).

Tačiau net ir tokių didžiulių nuostolių turėjęs „Real“ savo arenoje 71:65 (24:14, 13:26, 19:15, 15:10) pranoko Eurolygos flagmanę Maskvos CSKA.

Po dvikovos Maskvos komandos strategas Dimitris Itoudis pasigedo savo auklėtinių pastangų ir kovos.

„Šis sportas turi daug nerašytų taisyklių, o vienintelė nerašyta taisyklė kiekvienoje komandinėje sporto šakoje yra kovoti ir sunkiai dirbti.

Kaip sakiau interviu prieš rungtynes, užjaučiu Madrido „Real“ dėl situacijos komandoje, tačiau tai neturėjo paveikti mūsų.

Labai prastai pradėjome rungtynes, suteikėme jiems visą reikiamą postūmį. Antrame kėlinyje buvome stiprūs ir perėmėme iniciatyvą, bet to nepakako. Nors laimėjome kovą „po lenta“, neatlikome daug metimų, prarasdavome kamuolius.

Klausiate apie strategiją? Tai ne apie strategiją „X“, o apie norą ir troškimą laimėti.

Sveikinu „Real“, Klavžaras ir Garuba sužaidė puikias rungtynes, tad įsiminkime geriau šiuos vardus“, – po dvikovos kalbėjo CSKA vairininkas Dimitris Itoudis.

„Real“ asistentas Mateo Chus didžiavosi vaikinais ir dėkojo sirgaliams už palaikymą.

„Žinojome, jog šiandien laimėti nepaprastai sunku, nes savaitė buvo labai keista, bet mums pavyko.

Labai didžiuojuosi savo žaidėjais, neįtikėtina, kaip jie kovojo iki pat pabaigos. Esu laimingas dėl mūsų sirgalių, kurie mus palaikė iki pat paskutinių dvikovos akimirkų.

Jie žinojo, jog turi būti naudingi komandai, o žaidėjai stengėsi, kovojo su didele širdimi, darė pražangas, kai to reikėjo, bei labai protingai žaidė, nors yra labai jauni.

Mes puikiai dirbame su jaunimu, visi „Real“ klube tuo nepaprastai džiaugiasi“, – kalbėjo stratego asistentas Mateo Chus.

Kitą savaitę 18-ame ture CSKA svečiuose susitiks su Pirėjo „Olympiakos“, „Real“ metus užbaigs Stambule dvikova prieš „Fenerbahče“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)