Prieš trumpą poilsį kartu su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas kalbėjosi apie laiką, praleistą komandoje.

Pokalbio pradžioje J. Zdovcas papasakojo apie savo meilę slidinėjimui. Šią aistrą treneriui Lietuvoje dėl laiko ir slidinėjimo centrų stokos teko laikinai pamiršti.

„Pradėjau slidinėti nuo tada, kai buvau penkerių metų. Slidinėjimas buvo ir yra labai populiarus sportas Slovėnijoje. Tada, kai buvau vaikas, tai buvo pats populiariausias sportas šalyje. Visi Slovėnijoje turi išmokti slidinėti. Mes, tėvai, irgi savo vaikus iškart mokome stovėti ant slidžių. Arba supažindiname su snieglentėmis. Kai buvau jaunas, snieglenčių sporto dar nebuvo. Kai turime laiko, visada keliaujame slidinėti. Slovėnijoje yra labai daug slidinėjimo centrų. Be to, netoliese yra ir Austrija“, – pasakojo J. Zdovcas.

Po Eurolygos antro turo rungtynių prie „Žalgirio“ vairo stojęs J. Zdovcas pirmąją pergalę su komanda pasiekė dešimtame ture, kai namuose buvo įveikti Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai. Per šį laikotarpį be pergalių komandą persekiojo ir traumos bei ligos, tad pirmieji mėnesiai klube J. Zdovcui buvo sunkūs.

„Pirmą kartą savo karjeroje įšoku į komandą sezono viduryje. Na, ne sezono viduryje, bet daugybės sunkių rungtynių įkarštyje. Man tikrai nebuvo lengva. Nebuvo lengva pradžioje prisitaikyti ir viską aiškiai numatyti. Susidūriau su tiek daug patyrusių žaidėjų, su naujais žaidėjais Eurolygoje. Žmonės aplink mane… Turiu pasakyti, kad čia esu apsuptas labai pozityvių žmonių. Jie tiki manimi, todėl man darbuotis yra lengviau“, – tvirtino specialistas.

Pastaruoju metu Eurolygoje papildyti pergalių kraitį žalgiriečiams trukdė ir varžovų gynyboje užstrigęs komandos puolimas. J. Zdovcas nekart yra kalbėjęs apie ypatingai daug problemų keliančią varžovų gynybą besikeičiant dengiamaisiais, kurią įveikti žalgiriečiai mokosi treniruotėse.

„Pastaruoju metu daug dirbome treniruotėse, ruošdamiesi žaisti prieš tokią gynybą. Įprastai viskas priklauso nuo situacijų skaitymo, tinkamo išsidėstymo, laiku atliekamų veiksmų. Sakyčiau, kad padaryti viską laiku yra svariausias faktorius prieš bet kokią gynybos sistemą.

Jeigu praleidi galimybę atlikti gerą perdavimą, vėliau tampa labai sunku žaisti. Visada bandai išspręsti šią problemą, bet ir kitos komandos tą bando padaryti. Tiesa, jos turi individualiai stiprių žaidėjų, galinčių imtis iniciatyvos. Mes, deja, neturime tokių žaidėjų. Vis tiek, manau, kad galime įveikti tokią varžovų gynybą, bet mums reikia treniruotis. Mums reikia daug treniruotis, ypač prieš tokias situacijas, kai gynėjas atsiduria prieš varžovų aukštaūgį“, – aiškino J. Zdovcas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)