Mario Hezonja pelnė 8 svečių taškus iš eilės ir davė aiškiai suprasti, kad dvikovoje tarp geriausiai lygoje puolančios ir besiginančios komandų nebus jokių nuolaidų. Net artėjančių švenčių proga.

Barcelona“ sugebėjo palaikyti gerą nuotaiką „Palau Blaugrana“ arenoje visą pirmą kėlinį, o po Kyle'o Kuričiaus dvitaškio antrojo kėlinio pradžioje jau pirmavo 29:28. Tačiau tuomet 8 pastarąsias rungtynes puikiai veikęs Šaro pergalių mechanizmas ėmė strigti.

Kazanės komanda perėmė iniciatyvą ir antrojo kėlinio pabaigoje turėjo dviženklį pranašumą – 35:45. Š. Jasikevičius per minutės pertraukėlę balso nekėlė, tačiau davė aiškiai suprasti, kad ne viskas gerai. „Aš esu čia tam, kad jums padėčiau, bet jeigu jūs nenorite žaisti, tai aš atsisėsiu ir sėdėsiu“, – sakė „Barcos“ strategas.

Šaro žodžiai didelio atgarsio bent aikštėje nesurado – po didžiosios pertraukos UNIKS smogė negailestingai, o aikštės šeimininkai beviltiškai stebėjo, kaip skirtumas išaugo net iki 20 taškų (51:71).

Ketvirtajame ketvirtyje katalonai rankų nenuleido ir ypač po Isaiah Canaano tildomojo gesto pataikius tritaškį stipriai užsivedė.

11:0 spurtą surengę aikštės šeimininkai po Nikolos Mirotičiaus taiklių baudų metimų ir Nikolaso Laprovittolos dvitaškio likus žaisti 2 min. sugrąžino intrigą ir pakėlė visą areną ant kojų (84:88).

Po K. Kuričiaus tritaškio „Barca“ atsiliko 91:92, Lorenzo Brownas pataikė baudų metimus ir UNIKS vėl buvo priekyje 91:94. Tuomet N. Mirotičius prie tritaškio linijos išprovokavo pražangą, nuo baudų metimo linijos išlygino rezultatą 94:94 ir perkėlė rungtynes į pratęsimą.

V. Perasovičius reikalavo teisėjų peržiūrėti N. Mirotičiaus išprovokuotos pražangos epizodą, už kurį buvo priimtas neva abejotinas sprendimas skirti tris baudų metimus.

Tai nebuvo padaryta, komandos stojo į lemiamą kovą pratęsime, kur pirmaujanti komanda keitėsi kone po kiekvienos atakos.

Likus žaisti 16 sek. esant lygiam rezultatui iniciatyvos ėmėsi R. Jokubaitis, po taiklaus metimo iš po krepšio išvedęs aikštės šeimininkus į priekį 108:106.

Kitoje aikštės pusėje R. Jokubaitis prasižengė prieš I. Canaaną, o pastarasis iš 3 baudų metimų pataikė tik vieną. Neleistinai sustabdytas lietuvis pataikė abu baudų metimus (110:107). Iš karto po šio epizodo Rokas prasižengė penktą kartą, o varžovų lyderis L. Brownas sumažino skirtumą iki minimumo.

Likus žaisti 6 sek. Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pirmavo 110:109. K. Kuričius pridėjo vieną baudos metimą, o paskutinis L. Browno tritaškis metimas tikslo nepasiekė. Puiki kalėdinė dovana katalonų klubo gerbėjams.


Per pratęsimą svarbius metimus pataikęs R. Jokubaitis iš viso per 29 min. pelnė 15 taškų (4/6 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 4/4 baudos), atkovojo 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, 4 kartus suklydo, 5 kartus prasižengė, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 11 naudingumo balų.


Barcelona“: Nikola Mirotičius 28 (26 naud.b.), Kyle'as Kuričius 24 (25 naud.b.), Rokas Jokubaitis 15, Dante Exumas 13, nicolas Laprovittola 12, Rolandas Šmitas 8, Sertacas Šanli 5, Brandonas Daviesas 2.

UNIKS: Lorenzo Brownas 27 (7 atk.k., 9 rez.p., 33 naud.b.), Johnas Brownas 21, Isaiah Canaanas 20, Mario Hezonja 18, Tonye Jekiri 10.

Rungtynes arenoje stebėjo ir į Barseloną atvykę Š. Jasikevičiaus tėvai.

Kitas rungtynes „Barcelona“ gruodžio 30 dieną žais Vitorijoje su vietos „Baskonia“, o Kazanės ekipa tą pačią dieną savo aikštėje susigrums su titulą ginančia Stambulo „Anadolu Efes“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)