„Paprastai pasakysiu: nenorime „pigių“ taškų ir tritaškių. Tai – pavojingiausia tritaškininkų komanda visoje Čempionų lygoje, pagal taiklumą ji – pirmoje vietoje. Todėl darome planą, kad jie mestų kuo daugiau iš po krepšio, tolimųjų dvitaškių. Vienintelis, kuris tuos dvitaškius gali mesti yra Victoras Benite. Todėl čia dedame stiprų akcentą. Taip pat pabrėžiame varžovų „stipriąsias“ rankas“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Spalio 19 dieną Vilniuje vykusiose tarpusavio rungtynėse 87:69 triumfavo „Ryto“ krepšininkai. Vėliau dėl lūkesčių neatitinkančių rezultatų pasikeitė Burgoso ekipos vyriausiasis treneris.

Kaip teigia G. Žibėnas, naujasis varžovų strategas Salva Maldonado sudėliojo naują savo komandos gynybos sistemą: „Tam ruošiamės. Čia svarbiausia, kad mūsų gynėjai būtų agresyvūs. Taip pat visos puolimo sistemos supaprastėjo, bet prie šio trenerio jie pradėjo žaisti dar greičiau. Turėsime „užšaldyti“ tokį žaidimą, kad žaistume penki prieš penkis, nes atvirą krepšinį žaidžiant su pilna arena Burgose bus sunku atsilaikyti“.

Čempionų lygos grupėse pirmąsias vietas užėmusios komandos gaus tiesioginį kelialapį į TOP-16 etapą, o antrąsias ir trečiąsias vietas užėmusios ekipos dalyvaus kvalifikaciniame turnyre.

Kitų metų sausį suporuotos komandos sužais tarpusavyje rungtynes iki dviejų pergalių. Namų aikštės pranašumą turės antrąją vietą grupėje užėmusi komanda. Į TOP-16 etapą iš kvalifikacinio turnyro pateks 8 ekipos.

TOP-16 etape komandos bus suskirstytos į 4 grupes po 4 komandas. Dvi stipriausios grupių komandos pateks į ketvirtfinalį.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)