Nuo lygaus rezultato 42:42 iki 16 taškų deficito (44:60) vos per kelias minutes nugarmėję žalgiriečiai toli į priekį pasprukusių oponentų taip ir nebepavijo.

Pralaimėjimas 53:66 kauniečiams šį sezoną tapo jau aštuntuoju iš eilės išvykose, kur kol kas niekam nepasipriešinta garbingiau nei minus 12 taškų.

Visos trys „Žalgirio“ pergalės sumedžiotos namuose.

„Prieš rungtynes turėjau gerą nuojautą ir tikrai tikėjau, kad galime šį vakarą laimėti. Žaidėme geras rungtynes, bet padarėme keletą naivių klaidų. Sustabdėme beveik visus UNIKS lyderius, išskyrus Mario Hezonją – jis pelnė per daug taškų. Ketvirtame kėlinyje nebesusitvarkėme gynyboje, jie perėmė keletą kamuolių, pririnko lengvų taškų ir užvaldė iniciatyvą“, – sakė Kauno klubo treneris Jure Zdovcas.

Paklaustas, kas lėmė, kad antrame iš pastarųjų trijų mačų jo auklėtiniai vargiai permeta 50 taškų, strategas pažymėjo ir nepataikymą.

„Be abejo, turėjome laisvų metimų ir gerų progų, kurių neišnaudojome. Jei būtume pataikę tada, kai gerai dalinomės kamuoliu, galbūt ir vėliau viskas būtų buvę daug lengviau. Matyt, atsiliepė ir tai, kad išeikvojome labai daug jėgų per susitikimą su „Monaco“. O kadangi varžovų žaidėjai yra atletiškesni, jie ir atsigauna greičiau. Stengėmės, bet ir vėl kentėjome prieš jų gynybą“, – aiškino slovėnas.

J. Zdovas ypač liko nepatenkintas paskutiniu kėliniu, kuris buvo pralaimėtas 11:24.

„Kai negalime užpulti, turime tai kompensuoti kietai gindamiesi. Bet prarasti kamuoliai ir jų greitas puolimas mus žudė. Tikiu, kad galėjome atimti iš jų dar bent 10 taškų. Nepateisinama tai, kad leidome jiems taikliai atakuoti paskutinėmis atakų sekundėmis ir kad žiūrėjome, kaip M. Hezonoja įmeta tris tritaškius iš eilės. Jeigu būtume geriau atlikę savo darbą, galėjome laimėti 56:53. Žinau, kad tai – ne pats gražiausias rezultatas, bet tai nesvarbu, juk pergalė yra pergalė“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas.

„Įdėjome nemažai pastangų kaip komanda. Aišku, puolime labai daug trūko kokybės prieš jų keitimąsi gynamaisiais, vėl buvome neorganizuoti. Tai eilinį kartą mums pakišo koją. O jų aukšto lygio ir tikrai talentingi žaidėjai savo metimus sumetė bei mus nubaudė. Nieko nebelieka: vienintelė išeitis – dirbti ir treniruotis“, – po mačo rūbinėje kalbėjo su 7 taškais finišavęs Edgaras Ulanovas.

Gynybinio pobūdžio dvikovoje nė vienam žaliai-baltų žaidėjui nepavyko pasiekti dviženklės taškų kartelės: rezulatatyviausi buvo po 9 taškus sukaupę Janis Strelniekas ir Marekas Blaževičius.

Lietuvos čempionams šiais metais beliko dvejos Eurolygos rungtynės – gruodžio 22 dieną jie savo aikštėje žais su Milano „Armani“, o gruodžio 30 dieną – Atėnuose su vietos „Panathinaikos“. Šis mačas jau bus antrojo reguliariojo sezono rato pradžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)