Gruodžio 17-18 dienomis Saudo Arabijoje susikaus 12 stipriausių pasaulio komandų, tarp kurių matysime ir Šakių „Gulbelę“. Lietuvos trijulių krepšinio flagmanai 2019-aisiais su viesulu įsiveržė į pasaulio elitą ir trečią kartą paeiliui pateko į finalinį sezono turnyrą.

Permainingą sezoną turėję „Gulbelės“ vyrai prieš turnyrą yra reitinguojami šešti ir pateko į C grupę, kurioje varžysis su „Liman“ krepšininkais iš Serbijos bei „Gagarin“ komanda, atvykstančia iš Rusijos.

Būtent „Liman“ komanda yra priskiriama prie favoričių, šiuo metu turinti trečią reitingą pasaulyje, o praėjusį sezoną baigiamajame turnyre nužygiavo iki pat finalo.

„Gagarin“ branduolį sudaro olimpinėse žaidynėse sidabrą nuskynę rusai. Varžovai rimti, tačiau ir Marijaus Užupio, Šarūno Vingelio, Aurelijaus Pukelio ir Pauliaus Beliavičiaus kvartetas nebus lengvas riešutas varžovams.

Kad lietuvių reikia bijoti, puikiausiai parodė Europos čempionatas, kuriame „Gulbelės“ pagrindu sudaryta komanda nužygiavo iki pat finalo ir tik ten nusileido daugkartiniams čempionams serbams.

Pernai finalinį sezono turnyrą „Gulbelė“ pasitiko išretėjusį ir netradicinės sudėties – komandai atstovavo jaunasis Gabrielius Čelka, o šakiškiai neperkopė grupės etapo ir finišavo 9-oje pozicijoje.

Vis dėlto, kad lietuviai gali triukšmauti tokio lygio turnyruose pernai įrodė Utenos „Uniclub“, nužygiavusi iki pat pusfinalio ir užėmusi 3-iąją vietą. Būtent praeitų metų FIBA 3x3 baigiamasis turnyras buvo istorinis Lietuvai – Džedoje varžėsi dvi mūsų šalies komandos.

Oficialus FIBA 3x3 puslapis prieš finalinio turo pradžią išskiria A. Pukelį, kuris yra įvardijamas kaip vienas geriausių trijulių aukštaūgių. Pažymimas A. Pukelio gebėjimas pataikyti iš visų aikštelės vietų.

Be išvardintų „Gulbelės“ grupės varžovų Saudo Arabijoje matysime visą trijulių elitą, tarp kurių bus ir olimpiniai čempionai bei praėjusio sezono laimėtojai Rygos krepšininkai.

Turnyro prizinį fondą sudaro 200 tūkst. JAV dolerių, o nugalėtojams atiteks 60 tūkst. JAV dolerių.

Penktadienį bus žaidžiami grupių susitikimai, o jau šeštadienį bus išaiškinti prizininkai. „Gulbelė“ penktadienį į kovą stos 18.30 val. Su „Liman“ ir 20.55 val. – su „Gagarin“.

Visą turnyrą galite stebėti oficialiame FIBA 3x3 YouTube kanale, o rezultatus sekti worldtour.fiba3x3.com.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)