Nors artėjant rungtynėms paaiškėjo, kad prie Š. Jasikevičiaus lazareto – Alexo Abrineso, Cory Higginso, Nicko Calatheso – dėl traumos prisijungė Sergi Martinezas, o dėl koronaviruso diagnozės – Nigelas Hayesas-Davisas, „Barcelona“ iš šių rungtynių vis tiek sugebėjo išspausti pozityvų rezultatą.

Pirmos rungtynių dalies pabaigoje Š. Jasikevičiaus auklėtiniai atsiliko dviženkliu skirtumu (36:48), tačiau finalinė sirena OAKA arenoje užfiksavo svečių pergalę 85:82.

Po dvikovos strategas iš Lietuvos džiaugėsi komandos demonstruotu charakteriu, gynyba antroje antroje susitikimo pusėje, neprarado gero ūpo kalbėdamas apie 27-ą gimtadienį ketvirtadienį Atėnuose sutikusį N. Hayesą-Davisą bei dėkojo „Panathinaikos“ sirgaliams už šiltą priėmimą arenoje.

„Sveikinu žaidėjus ir sirgalius su pergale. Dar kartą prisiminiau, jog mūsų žaidėjai pademonstravo puikų charakterį.

Tikrai sureagavome po labai prastos gynybos pirmoje rungtynių pusėje, kurioje praleidome 49 taškus. Pernelyg daug prasiveržimų į dešinę, varžovų metimų ir per daug beprasmių pražangų.

Pirma rungtynių pusė nebuvo gera. Išsikėlėme tikslą gerai sužaisti kėlinį gynyboje ir tą padarėme leisdami varžovams pelnyti 15 taškų. Akivaizdu, kad tai padėjo, kai pats pelnai 27-is taškus.

Mums pavyko pakeisti žaidimą. Turėjome būti šiek tiek protingesni, tai vienintelis neigiamas dalykas šį vakarą, bet aš suprantu vyrus. Turėjome ilgą kelionę, nuostolių, tad mūsų situacija ne iš lengvųjų.

Man labiausiai patinka tai, jog pergalė pasiekta charakteriu, kai į sužeisto žaidėjo vietą stoja kitas. Arba žaidėjas, apsistojęs Atėnų viešbutyje ir švenčia savo gimtadienį vienas. Tikiuosi, Nigelis žiūri šį video. Taip pat tikiuosi, jog privertėme jį didžiuotis komanda.

Norėčiau padėkoti PAO gerbėjams už šiltą priėmimą Atėnuose. Aš juos myliu ir taip pat jaučiu jų meilę. Tikiuosi, tai niekada nesikeis“, – vylėsi Š. Jasikevičius.


Pažymėtina, kad šiose rungtynėse nežaidusiam N. Hayesui-Davisui Atėnuose teks užsibūti. Kadangi būtent Graikijos sostinėje jam nustatytas koronavirusas, pagal COVID-19 protokolą amerikietis kurį laiką izoliuotis turės būtent šiame mieste.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)