„Žalgiriui“ svečiuose negalės padėti Regimantas Miniotas, kuris patyrė rankos traumą treniruotės metu.

„Deja, asmeniškai netikiu, jog jis skris kartu į Kazanę“, – blogas naujienas pranešė „Žalgirio“ strategas.

„Kazanės ekipa žaidžia puikiai gynyboje, pasitiki savo jėgomis prie savojo krepšio, o tai leidžia organizuoti sėkmingą puolimą. Komanda stebina sudėtimi ir savo rezultatais Eurolygoje.

Kaip visada, mūsų laukia sudėtinga kova, bandysime mokytis iš savo klaidų, sieksime žaisti geriau, protingiau, sėkmingiau gynyboje. Tai skirtinga komanda lyginant su „Monaco“, bet mes bandysime laimėti prie ją“, – spaudos konferencijoje prieš kelionę į Kazanę kalbėjo Jure Zdovcas.

Kazanė po pirmų penkių turų savo sąskaitoje turėjo vieną pergalę, tačiau dabar per paskutinius 7-is turus pralaimėjo tik kartą bei turnyro lentelėje užima 5-ą vietą.

„Taip, UNIKS Eurolygoje startavo blogai, tačiau dabar situacija kitokia. Stebėjau daug Kazanės komandos rungtynių, gynyboje ekipa mėgsta prisiimti kai kurias rizikas ir tai kažkaip pasiteisina.

Tai leidžia įgyti pasitikėjimo bei puolime sukurti gerų momentų rezultatyvioms atakoms“, – teigė J. Zdovcas.

Strategas pridūrė, jog gera jo auklėtinių gynyba suteiktų tvirtus pamatus sėkmingam „Žalgirio“ ekipos puolimui.

„Trečiadienį puolimas buvo geras. Turime būti pasiruošę, sutinku, kad jie daug keičiasi ginamaisiais, yra agresyvūs žaidime du prieš du.

Turime išlikti protingi, kantrūs ir rasti varžovo silpnąsias puses. Lengva nebus, tą mes suprantame, bet tai mes galime kontroliuoti, jei patys gerai ginsimės“, – teigė J. Zdovcas.

Puolime UNIKS ekipai liūto dalį taškų pelno trys puolimo lyderiai – Mario Hezonja, Lorenzo Brownas ir Isaiah Canaanas. Anot stratego, visi trys yra pavojingi ir turi savo stipriųjų pusių.

„L. Brownas galbūt labiau mėgsta veržtis, bet taip pat pataiko iš jam sukurtų situacijų, turi charakterį. M. Hezonją pažįstu labai gerai, niekada negali žinoti, ką jis padarys ir iš kur atakuos.

I. Canaanas yra metikas ir gali sėkmingai draskyti baudos aikštelę. Dėmesį skirsime visiems trims, bet jie turi 10 žaidėjų. Reikia kiečiau kovoti, trečiadienį turėjome gerų momentų, bet varžovai pataikė sudėtingus metimus“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Rungtynių pradžia penktadienį – 18 val. Lietuvos laiku.

Trečiadienį vykusios Eurolygos rungtynės abiem komandoms klostėsi skirtingai. Lietuvos čempionai savo aikštėje tik po pratęsimo 98:107 nusileido „Monaco“ krepšininkams, o UNIKS svečiuose 88:67 sutriuškino Maskvos CSKA.

Pastarosiose rungtynėse Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai pataikė 15 tritaškių ir pakartojo klubo rekordą. Būsimieji žalgiriečių varžovai taip pat antrame kėlinyje leido CSKA įmesti vos 7 taškus.

Viena iš turnyro lyderių tapusi Kazanės ekipa su 9 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais užima 5-ą vietą, o „Žalgiris“ su 3 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų kraityje – paskutinis.

Iki šiol abi komandos tarpusavyje buvo susitikusios 4 kartus ir pasidalijo po dvi pergales.

Po dvikovos Kazanėje Lietuvos čempionams šiais metais bus likę tik dvejos Eurolygos rungtynės – gruodžio 22 dieną jie savo aikštėje žais su Milano „Armani“, o gruodžio 30 dieną – Atėnuose su vietos „Panathinaikos“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)