UNIKS išsiskyrė fantastišku pataikymu iš toli – su 15 pataikytų tritaškių pakartojo klubo rekordą (15/25, 60 proc.).

Kazanės komanda išnaudojo spurtą 14:0 atkarpoje iš pirmo į antrą kėlinį, o įpusėjus rungtynėms jau pirmavo 46:28.

Svečiai pademonstravo ir įspūdingą gynybą, leisdami Dimitrio Itoudžio auklėtiniams antrame kėlinyje pelnyti tik 7 taškus. Įpusėjus trečiajam kėliniui skirtumas tarp komandų tapo triuškinantis – 29 taškai, likęs laikas aikštėje buvo tik formalumas.

CSKA vairininkas Dimitris Itoudis po triuškinančios nesėkmės atsiprašė komandos gerbėjų.

„Sveikinu UNIKS, varžovai šį vakarą dominavo. Mums tai sunkus momentas, tiesiog šokiruojantis pasirodymas.

Nuo 5-os minutės UNIKS ėmė keistis ginamaisiais, o tai lėmė mūsų problemas puolime ir gynyboje. Oponentai puikiai puolė po atkovotų kamuolių gynyboje ir idealiai atakavo iš toli.

Antroje susitikimo pusėje pakeitėme rungtynių tempą, išlyginome žaidimą, nusileidome gal trimis taškais. Bet pralaimėta atkarpa antrame ketvirtyje buvo lemiama.

Turime pakankamai kokybės komandoje, jog spėtume atsigauti, peržiūrėsime vaizdo įrašą ir atliksime pokyčius. Turiu atsiprašyti mūsų sirgalių. Tai nebuvo mūsų tikrasis veidas.

Jei mūsų laisvi metimai iš toli ar vidutinės distancijos skrieja pro šalį, o varžovai pataiko, turime rasti kitų būdų laimėti. Bent jau reikia kovoti, o šį vakarą aikštėje žaidė tik viena komanda“, – po dvikovos kalbėjo D. Itoudis.

Nugalėtojų ekipos strategas Velimiras Perasovičius taip pat išskyrė lemtingą antrą ketvirtį bei sėkmingą žaidimą gynyboje.

„Antrame kėlinyje gynyboje pradėjome žaisti išties kietai, o po perimtų kamuolių galėjome bėgti į priekį ir rinkti lengvus taškus.

Antrame ketvirtyje perėmėme iniciatyvą, po pertraukos tęsėme gerą žaidimą, bet svarbiausia , jog antrasis kėlinys buvo išties geras gynyboje.

Labai džiaugiuosi šia pergale ir sveikinu savo žaidėjus, nes įveikti CSKA Maskvoje yra labai sudėtinga.

Kontroliavome rungtynes ir turėjome puikius tritaškių pataikymo procentus (60 proc.). Tai yra viena priežasčių, kodėl mes išsaugojome didžiulį pranašumą“, – po skambios pergalės džiaugėsi kroatas Velimiras Perasovičius. Jo auklėtiniai namuose šį penktadienį priims Eurolygos autsaiderį Kauno „Žalgirį“.

Marius Grigonis maskviečiams per 14 minučių pelnė 3 taškus (1/3 tritaškiai), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, dukart suklydo, kartą prasižengė, išprovokavo 2 pražangas ir surinko 4 naudingumo balus.

Tai buvo vienas didžiausių pralaimėjimų Eurolygoje Maskvos CSKA klubui. 21 tašku CSKA pralaimėjo tik 2012-2013 metų sezone „Barcelonos“ komandai (60:81). Kartu tai buvo ketvirtas tarp didžiausių pralaimėjimų Maskvos klubo istorijoje bet kuriame turnyre.

CSKA puolimas per pirmuosius du kėlinius buvo antras prasčiausias klubo istorijoje – surinko vos 28 taškus. Blogiau buvo tik 2019-2020 metų sezone, kai per pirmą rungtynių dalį su Madrido „Real“ maskviečiai pelnė 26 taškus, tačiau minėtoje dvikovoje triumfavo 60:55.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)