„Nesvarbu, kaip laimėjome, tai – antraeilis dalykas“, – lengviau atsiduso S. Obradovičius.

„Monaco“ Kaune triumfavo 107:98, nors po to, kai Edgaras Ulanovas priešpaskutinę ketvirto kėlinio sekundę išlygino santykį (95:95), atrodė, kad trenerį pakeitę ambicingieji Eurolygos naujokai vėl liks tuščiomis.

S. Obradovičius pirmadienį perėmė įgaliojimus iš Zvezdano Mitrovičiaus, kuriam taip ir nepavyko rasti bendros kalbos su naująja komandos žvaigžde M. Jamesu.

52-ejų strategas grįžo į „Monaco“ po pusantrų metų pertraukos – klubui jis jau vadovavo 2019-2020 metų sezone.

O antrasis debiutas Kaune veikiausiai buvo ne mažiau įsimintinas nei pirmasis.

„Kiekvienas treneris turi savo filosofiją. Kai prasideda pralaimėjimų serijos, iškart visiems kyla klausimų. Atmosfera ekipoje buvo sudrumsta. Aišku, per vieną dieną negali kažin ko pakeisti, bet permainos trenerių štabe visada įneša, sakykime, naujo vėjo.

Tačiau tai – tik viena pergalė. Komandai dar daug ko reikia išmokti. Svarbiausia – rungtyniauti stabiliai. Mūsų žaidimas ir šiandien smarkiai svyravo, todėl reikia padirbėti. Gerai tai, kad komanda parodė charakterį pratęsime.

Paprastai tokiomis aplinkybėmis būna sunku atsigauti psichologiškai, bet mums pavyko“, – dėstė S. Obradovičius, neslėpęs, jog rungtynių pabaigoje pasiteisinęs žaidimas žemu penketu buvo nerepetuota improvizacija.

Pernelyg nesipuikuodamas jis pripažino, jog pergalę prieš „Žalgirį“ pirmiausia atnešė individualus žaidėjų meistriškumas.

O juo nepralenkiamas – M. Jamesas. Vienas didžiausių Eurolygos talentų – kartu ir sunkiausių charakterių – šįkart labiau dairėsi į komandos draugus ir pagerino karjeros rekordą išdalindamas 14 rezultatyvių perdavimų, prie kurių pats pridėjo 20 taškų.

„Užtenka vien 14 rezultatyvių perdavimų, kad būčiau laimingas dėl jo pasirodymo. Žinote, M. Jamesas yra ypatingas žaidėjas. Man patiko jo žodžiai pačioje sezono pradžioje, kad „Monaco“ – tai jo komanda. Gerai, jeigu jau taip, jei esi lyderis, tai ir vesk savo komandą.

Mike'as turi suvienyti ją, įtraukti visus krepšininkus į žaidimą. Taip, jis būtent tai ir darė šiandien, bet šitaip reikia rungtyniauti kiekvieną dieną, rungtynės po rungtynių“, – komentavo S. Obradovičius.

Tuo metu kitam ekipos veidui Donatui Motiejūnui sugrįžimas į gimtąjį miestą klostėsi gerokai prasčiau.

„Žalgiris“ pirmoje rungtynių dalyje efektyviai baudė gynyboje nespėjantį vidurio puolėją žaisdamas du prieš du ir taip gerokai apribojo jo žaidimo laiką.

Regis, išmušė iš vėžių D. Motiejūną ir vietos publika. Nors ir šiaip nepasižymi taiklumu prie baudų metimų linijos, trečiadienį 31-erių kaunietis nerealizavo nė vieno iš keturių bandymų.

Iš viso jis per 12 min. spėjo surinkti 7 taškus ir atkovojo 2 kamuolius.

„Tiesa, kad Donatas turi bėdų gynyboje. Mūsų visų užduotis – sugalvoti, kaip jį pridengti komandiniais veiksmais, nes jis turi savų privalumų puldamas“, – sakė S. Obradovičius.

Galiausiai serbas taip pat pakomentavo po finalinės sirenos kilusį ginčą su „Žalgirio“ treneriu J. Zdovcu.

Pastarasis buvo nepatenkintas, jog jau turėdamas pergalę kišenėje „Monaco“ nusprendė vis tiek organizuoti paskutinę ataką, bet S. Obradovičius šias pretenzijas atmeta.

„Aš jam pasakiau: kam jūs tuomet aktyviai gynėtės ir spaudėte M. Jamesą, jei jau buvote pasiruošę viską baigti? Niekad nenuvertinu kito trenerio nuomonės, ypač Jure, kurį labai gerbiu. Bet nežinau, kodėl jis skundėsi, nematau priežasties. Gal emocijos užvirė“, – sakė specialistas.


Tai buvo pirmoji komandų tarpusavio akistata istorijoje. Šeimininkams joje nepadėjo traumuoti aukštaūgiai Paulius Jankūnas ir Joffrey Lauvergne'as, svečiams trūko kito buvusio „Žalgirio“ atstovo Leo Westermanno.

Prieš pat kelionę į Lietuvą kunigaikštystės klubas nusprendė pakeisti vyriausiąjį trenerį – iš juodkalniečio Zvezdano Mitrovičiaus, praėjusiame sezone nuvedusio ekipą į triumfą Europos taurės turnyre, rankų vairą perėmė serbas Saša Obradovičius, debiutavęs Nemuno saloje.

Kitas Eurolygos rungtynes kauniečiai penktadienį žais Rusijoje, kur išmėgins jėgas su Kazanės UNIKS. „Monaco“ tą pačią dieną priims kitą Rusijos ekipą – Sankt Peterburgo „Zenit“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)