Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams tai buvo septinta pergalė Eurolygoje paeiliui, o stipriausią Serbijos klubą jie pranoko šeštą kartą iš eilės.

Tiesa, lengva svečiams nebuvo. Firminę agresyvią gynybą pasitelkusi „Crvena Zvezda“ kelis sykius sėkmingai neutralizavo varžovų bandymus spurtuoti, o įpusėjus dvikovai tvyrojusią įtampą liudijo abiejų ekipų strategams skirtos techninės pražangos.

Vis dėlto trečiame kėlinyje „Barca“ surado veiksmingą ginklą – darbo puolime ėmėsi buvęs žalgirietis Nigelis Hayesas.

Puolėjas iš JAV sužaidė geriausias sezono rungtynes, pelnydamas 14 taškų, atkovodamas 8 kamuolius, atlikdamas 3 rezultatyvius perdavimus ir iš viso užsitarnaudamas 23 naudingumo balus.

Sėkmingas N. Hayeso žaidimas kompensavo vieną prasčiausių ekipos lyderio Nikolos Mirotičiaus vakarų šiame sezone. Aukštaūgis tenkinosi 10 taškų ir 12 naudingumo balų.

Nugalėtojų įžaidėjas iš Lietuvos Rokas Jokubaitis per 25 min. pataikė vos 1 dvitaškį iš 6, bet išdalino 5 rezultatyvius perdavimus.

Likus 2 min. iki paskutinio kėlinio pabaigos „Crvena Zvezda“ dar kartą kibo į atlapus favoritams. Tritaškį pataikęs Stefanas Markovičius skirtumą sumažino iki 3 taškų, kitoje aikštės pusėje suklydo R. Jokubaitis, vis dėlto savuoju šansu serbai nepasinaudojo.

„Barcelona“ Belgrade gelbėjo tolimi metimai (9/18) – palyginimui, Dejano Radonjičiaus treniruojama komanda iš trijų taškų zonos atakavo vos 15 proc. tikslumu (3/20) ir atliko perpus mažiau rezultatyvių perdavimų (atitinkamai 10 ir 22), bet klydo irgi dvigubai rečiau (6 ir 12).

Tarp rungtynėms Serbijos sostinėje teisėjavusių arbitrų dirbo ir lietuvis Gytis Vilius.

Eurolygos turnė po Balkanų pusiasalį katalonai ketvirtadienį tęs dvikova su Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija). „Crvena Zvezda“ penktadienį priims Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

„Crvena Zvezda“: Nikola Kaliničius ir Luka Mitrovičius – po 15, Nate'as Waltersas 11, Stefanas Markovičius ir Dejanas Davidovacas – po 8;

„Barcelona“: Nigelis Hayesas 14, Rolandas Šmitas ir Sertačas Šanli – po 11, Nikola Mirotičius 10 (8 atk. kam.).

Neklupo ir antroje turnyro lentelės vietoje žengiantis Madrido „Real“ (12/3), namuose 87:64 (19:16, 24:10, 17:20, 27:18) susitvarkęs su Berlyno ALBA (5/10).

Likus kelioms valandoms iki rungtynių dėl teigiamų koronaviruso testų izoliuotis teko vyriausiajam Ispanijos klubo treneriui Pablo Laso bei įžaidėjui Thomas Heurteliui.

Pavaduoti viršininką turėjęs asistentas Chusas Mateo su pareigomis susidorojo be didesnių sunkumų: vokiečiai Madride krito į duobę jau antrame kėlinyje bei rimčiau pasipriešinti nepajėgė.

„Real“: Walteris Tavaresas 17 (7 atk. kam.), Rudy Fernandezas 14, Anthony Randolphas 13, Nigelis Williamsas-Gossas 9 (5 rez. perd.);

ALBA: Johannesas Thiemannas 11, Louisas Olinde 10, Maodo Lo 8, Tamiras Blattas 7 (5 rez. perd.).

Kitose antradienio rungtynėse Milano „Olimpia“ (10/5) savoje teritorijoje 75:54 (15:19, 18:10, 24:13, 18:12) pamokino „Panathinaikos“ (4/11).

„Olimpia“: Devonas Hallas 19, Kyle'as Hinesas 14, Nicolo Melli, Troy Danielsas ir Shavonas Shieldsas – po 9;

„Panathinaikos“: Darylas Maconas 14 (5 kl.), Kendrickas Perry 7, Okaro White'as ir Leonidas Kaselakis – po 6.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)