„Monaco“ ekipa prieš pat kelionę į Lietuvą iš pareigų atleido vyriausiąjį trenerį Zvezdaną Mitrovičių, kurį pakeitė serbas Saša Obradovičius.

Monako klubas, kuriam šį sezoną atstovauja Donatas Motiejūnas, pastaruoju metu Eurolygoje įkrito į duobę. Turnyre debiutuojanti ekipa suklupo penkis kartus iš eilės ir turnyro lentelėje sparčiai smunka žemyn.

„Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas nemano, jog tik stojęs prie komandos vairo S. Obradovičius spės įnešti kardinalių pokyčių „Monaco“ žaidime.

„Tai – į puolimą orientuota ekipa, turinti aibę individualiai stiprių žaidėjų, kurie gali rinkti taškus. Mano manymu, tai nėra stipri gynyboje komanda, tačiau jos gretose yra keli solidūs, atletiški krepšininkai, galintys sėkmingai kovoti prie savojo krepšio.

Varžovai pakeitė strategą ir kiekvieną dvikovą pradeda su skirtinga sudėtimi, tad sunku pasakyti, kokius juos pamatysime Kaune“, – spaudos konferencijoje kalbėjo J. Zdovcas.

„Žalgirio“ strategas abejojo, ar jau trečiadienį „Monaco“ komandai galės vadovauti S. Obradovičius.

„Staigūs pokyčiai, nežinau, ar naujas treneris jau galės trečiadienį vadovauti ekipai. Jie sekmadienį kovojo prieš Strasbūro komandą, tad varžovai nelabai turi laiko pokyčiams žaidime. Obradovičius anksčiau treniravo „Monaco“, žino klubą, bet ekipos sudėtis yra kita.

Akivaizdu, atmosfera komandoje nėra gera, bet prisijungė naujas treneris ir pamatysime, ar kažkas keisis“, – mintimis dalijosi J. Zdovcas. Anot jo, trenerių kaita niekaip nepaveikė ruošiant rungtynių planą trečiadienio mačui.

J. Zdovcas gyrė D. Motiejūną ir mano, jog „Monaco“ lietuvis gali pridaryti bėdų „Žalgirio“ arenoje.

„Jis turėjo kelias geras rungtynes pastaruoju metu. Tai aikštę išplečiantis aukštaūgis, penktas numeris, puikiai žaidžiantis nugara į krepšį, moka gerai perduoti kamuolį ir yra puikus krepšininkas. Jau anksčiau esu sakęs, kad visada yra puiku turėti centrą, kuris gali pataikyti iš toli.

Tai daug patirties sukaupęs aukštaūgis ir neabejotinai turime būti pasiruošę jam, ypatingai baudos aikštelėje, kur jis yra labai stiprus. Galime turėti problemų su juo“, – prognozavo J. Zdovcas.

Kyla klaustukų dėl ryškiausios komandos personos Mike'o Jameso, kuris, tikėtina, dėl traumos greičiausiai praleis rungtynes Kaune. Jis jau bandė sugrįžti ant parketo praėjusios savaitės susitikime su Milano komanda. Tiesa, nesėkmingai, nes buvo pakeistas nesužaidęs nė trijų minučių.

J. Zdovcas bandė rinkti informaciją apie M. Jameso situaciją, tačiau nėra tikras dėl jo galimybių žaisti Kaune.

„Žalgiriui“ jau galės padėti po koronaviruso atsigavęs Nielsas Giffey, taip pat – ir Janis Strelnieks, o šią savaitę į treniruotes jau grįžusio Pauliaus Jankūno dar teks palaukti.

Trečiadienį rungtynių Kaune pradžia – 20 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)