„Tikslas buvo vienas – triumfuoti Europoje. Ir tik dėl to į Madridą atvyko Željko Obradovičius, nepaisant savo jauno amžiaus, jau tuomet tapęs laiminčiu treneriu. Tais metais aukojome visa kita ir galų gale pasiekėme savo“, – pokalbiui jau įsibėgėjus pažymėjo 58-erių buvęs krepšininkas, o dabar į restorano veiklą visa galva pasinėręs J. Biriukovas.

1995-aisiais Arvydo Sabonio ir Joe Arlaucko tandemo tempiama Madrido „Real“ komanda po keliolikos metų pertraukos į viršų iškėlė prestižinį Eurolygos trofėjų, tuomet dar vadintą FIBA Europos lygos trofėjumi, prie kurio iškovojimo prisidėjo ir unikaliomis snaiperio savybėmis pasižymėjęs Delfi pašnekovas. Unikali buvo ir visa Jose jaunystė bei karjera, galų gale vainikuota šia įsimintina pergale Saragosoje – „Real“ finale 73:61 palaužė Pirėjo „Olympiakos“.

Dar XX a. pirmoje pusėje Ispanijos pilietinio karo sūkuriai į sovietinę Rusiją nublokšė būsimo krepšininko mamą – baskę Clarą, vėliau ištekėjusią už Maskvoje taksi vairuotoju dirbusio Aleksandro.

Pokalbyje su J. Biriukovu – ir pasivaikščiojimai klaidžiais buvusio krepšininko gyvenimo takeliais, ir prisiminimai apie Arvydo Sabonio figūrą bei į Madridą priviliotą Rimą Kurtinaitį, ir žodis apie Draženo Petrovčiaus legendą, ir netgi mintys apie tai, kodėl Željko Obradovičiaus negalima lyginti su Šarūnu Jasikevičiumi ir kodėl lietuvis Barselonoje jaus vis didėjantį spaudimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)