Žaliai-baltų pirmai linijai šiemet neretai pritrūksta kūrybos, veržlumo ir energijos – komponentų, kurių aikštelėje visada gali pasiūlyti Rokas Jokubaitis, tarpsezonį iš Kauno iškeliavęs į Kataloniją.

Nors būta abejonių, ar žvaigždėtoje „Barcos“ sudėtyje jaunam gynėjui atsiras žaidimo minučių, ypač kalbant apie Eurolygą, Roko talentas, darbas ir progresas greitai uždarė šį klausimą.

Reguliarusis sezonas artėja prie savo pusiaujo, o R. Jokubaitis ant parketo vidutiniškai praleidžia beveik po 17 minučių, per kurias katalonams suteikia po 7,4 taško ir 8,5 naudingumo balo.

Ir ši graži statistika sukaupta ne vien triuškinant silpnesnius varžovus, bet ir patiesiant tą patį CSKA (11 tšk.), nukaunant dabartinį turnyro čempioną Stambulo „Anadolu Efes“ (9 tšk.) bei triumfuojant „El Clasico“ mūšyje prieš Madrido „Real“ klubą (12 tšk.).

„R. Jokubaičio žaidime išvydau net daugiau, nei tikėjausi. Vaikinas turi neįtikėtiną potencialą. Manau, kad jis jau kitame sezone gali atsidurti NBA lygoje“, – gabiuoju lietuviu stebėjosi Rusijos krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis.

„Apie NBA visi pasvajoja, bet Rokas yra realistas. Jis sako, kad iš pradžių nori užsitarnauti savo vardą Europoje ir parodyti, ką gali, Eurolygoje. O į NBA, jeigu būsi geras, tave ir 25-26-erių metų amžiaus pasikvies. Tuo labiau, kad visai šauniai pašauktas. Be to, Vasaros lygoje irgi visai neblogai pasirodė bei išnaudojo minutes, kurių būtų buvę dar daugiau, jei nebūtų reikėję skubėti grįžti į Barseloną.

Viskas jo rankose. Gal ir išsipildys jo ta svajonė. Bet dėl važiavimo kitais metais, nesutinku. Manau, ir jis pats dar nenorėtų“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė Roko tėtis Aivaras Jokubaitis.

Nors su savo pareiškimu apie persikėlimą už Atlanto V. Gomelskis gal kiek ir paskubėjo, akivaizdu, jog Rokas daro įspūdį ne vien jam.

„Būdamas tokio amžiaus, jis yra geresnis už mane. 21-erių jis jau žaidžia „Barcoje“ ir yra pašauktas į NBA lygą“, – portalui sport.es sakė Šarūnas Jasikevičius, kuris savo laiku tokių metų dar nefigūravo profesionaliame krepšinyje, o atstovavo NCAA lygos „Maryland“ universitetui, taigi visa jo svaiginanti karjera buvo priešakyje.

Savo ruožtu dabartinis Šaro auklėtinis šią vasarą 34-uoju numeriu buvo pasirinktas NBA biržoje – teisės į jį priklauso Niujorko „Knicks“.

„Viskas gerai su juo. Jis čia atvažiavo su idėja, kad žais visas minutes, kokios tik bus įmanomos. Rokas ir per treniruotes yra vienas iš tų, kuris verčia pasitempti mūsų lyderius. Visa tai sudėjus jis labai greitai tobulėja“, – apie Barselonoje R. Jokubaičio į priekį sparčiai dedamus žingsnius kalbėjo Šarūnas.

Š. Jasikevičiui mažeikiškį į Katalonijos sostinę pavyko prisivilioti pažadėjus jam mėgstamą poziciją.

„Buvo daug abejonių ir ne vieną mėnesį apie tai diskutavome, svarstėmė abu variantus. Vienu metu atrodė, kad linkstame likti „Žalgiryje“. Bet po paskutinio susitikome, kuriame dalyvavo ir agentas, daugiau pliusų padėjome „Barcelonos“ pusėje.

Rokas labai nori būti įžaidėju ir žaisti pirmu numeriu, o Martinas Schilleris jam to nedavė. Supratome, kad ir šį sezoną jis to vaidmens negaus, todėl tai tapo labai rimtu argumentu išvykti“, – pagrindinį sūnaus perėjimo motyvą išdavė A. Jokubaitis.

Pats buvęs krepšininkas stebisi tiek tokiu greitu sūnaus adaptavimusi tapus legionieriumi, tiek tuo, kaip jo neužgožė kiti „Barcos“ šviesuliai.

„Jis savo savarankiškumą pradėjo rodyti jau nuo tada, kai 16-os metų išvažiavo į „Žalgirio“ dublerius. Žinojau, kad jis yra darbštus vaikis, ir tikrai tikėjau, kad tie rezultatai ateis. Gal tik dar ne šiemet.

Dar kas labai nustebino, tai kad jį naujoje komandoje labai gerai priėmė. Atrodė, kad ten toks žvaigždynas ir kas gali šnekėti su piemeniu, bet Rokas labai patenkintas. Jį labai šiltai sutiko. Ir Nickas Calathesas daug patarimų duoda, ir Nikola Mirotičius. Tai irgi prisideda prie gero jo žaidimo“, – tikino Aivaras.

Net ir lemiamu metu pataikęs visą internetą apskriejusį supersudėtingą dvitaškį su Vasilijės Micičiaus pražanga, R. Jokubaitis išliko ramus kaip belgas bei po akimirkos šaltakraujiškai pridėjo ir baudos metimą. Iš kur ta jaunuolio ramybė?

„Kaip aš sakau, jis yra toks gerietis. Nuo pat mažens toks buvo. Net ir po Moksleivių lygos rungtynių gavęs kritikos, apsiverkdavo. Na, bet vėliau suprato, kad tos pastabos jam tik į naudą buvo. O dėl charakterio, tai ne veltui jo ir ta pravardė yra Ramybėlė. Jis aikštėleje yra ramaus būdo“, – aiškino tėtis.

Apskritai R. Jokubaitis Eurolygoje dar ir puikiai pataiko: tikslą pasiekia 63 procentai jo dvitaškių, net 57 procentai tritaškių ir 79 procentai baudų. Tiesa, pavyzdžiui Ispanijos ACB lygoje, jo taiklumas iš toli tėra 22 procentai ir tarsi apnuogina iki galo dar nenušlifuotą vieną jo žaidimo elementą.

„Nenoriu girtis, bet kai susitinkame aikštelėje persimesti tritaškiais, dažniau vis dar aš laimiu. Tai jam yra stimulas dar labiau treniruotis ties tuo ir stengtis pasitempti. Taip pat reikia gerinti gynybą vienas prieš vieną ir prasiveržimą į dešinę pusę. Bet kadangi žaidžia pas tokį trenerį kaip Š. Jasikevičius, man jam dar kažką patarinėti nuo savęs atrodo nereikalinga“, – šypsosi A. Jokubaitis.

Pats Rokas neslepia, kad į puolimą pernelyg nesikoncentruoja ir nori stiebtis visapusiškai.

„Iš manęs, kaip jauno žaidėjo, treneris reikalauja paprastų dalykų: duoti naudos aikštėje nebūtinai taškais, bet pirmiausia gera gynyba, aktyvumu, savalaikėmis pražangomis. Visa tai atliekant auga ir žaidimo minutės. O jei dar pasiseka sužaisti puolime, išvis fantastika“, – atskleidė R. Jokubaitis.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)