Po pergalingų rungtynių „Barcelona“ vyriausias treneris Šarūnas Jasikevičius negailėjo komplimentų savo auklėtiniams.

„Manau, kad didesnę rungtynių dalį demonstravome labai gerą žaidimą, ypač gynyboje. Be abejo, neišvengėme klaidelių, kurios mums neleido susikrauti didesnės persvaros. Bet mes to ir tikėjomės. Bet visus negatyvius dalykus užgožė pozityvūs žaidimo akcentai, o kai Brandonas Daviesas pataikė tolimus metimus, priešininkams buvo labai sudėtinga su mumis kovoti. Vis dėlto, „Real“ yra labai gera komanda, jie niekada nesustojo ir kovėsi iki galo. Mums būtent to ir reikėjo, sunkioje kovoje pasiektos pergalės. Tai yra svarbiausia, o ne turnyrinėje lentelėje šiuo metu užimama vieta. Man asmeniškai svarbu, kad žaidėjai atsako į kritiką, ieško ir randa mūsų problemų sprendimus. Džiaugiuosi, kad po nesėkmingų rungtynių krepšininkai sugeba atsitiesti ir kitose rungtynėse demonstruoja aukščiausio lygio krepšinį. Tai reiškia, kad mes turime tvirtą charakterį“, – pareiškė Š. Jasikevičius.

Lietuvis pažėrė komplimentų ir „Barcelona“ ekipos fanams. „Žaidėjai pademonstravo charakterį, jie įveikė labai pajėgius varžovus žaisdami taip, kaip mes visi norime. Tai nebuvo tobulos rungtynės, bet mes jas laimėjome. Mums labai padėjo ir į areną susirinkę žiūrovai. Jie sukūrė įspūdingą atmosferą, kurioje mes tiesiog negalėjome blogai žaisti. Norėčiau, kad arenoje kiekvienose rungtynėse būtų toks palaikymas ir atmosfera. Mes keliame aukštus reikalavimus žaidėjams, treneriams, klubo darbuotojams, bet taip pat turėtume reikalauti didesnio palaikymo ir iš mūsų sirgalių. Šiandien jie buvo fantastiški ir aš jiems esu nuoširdžiai dėkingas“, – teigė Š. Jasikevičius.

Tuo metu „Real“ strategas Pablo Laso daugiausiai dėmesio skyrė savo ekipos žaidimo spragoms.

„Visų pirma, sveikinu su pergale „Barcelona“ ekipą. Manau, kad mūsų didžiausios bėdos buvo gynyboje. Mes pernelyg dažnai klydome, o varžovai mus už tai baudė. Tiesą sakant, nesužibėjome ir puolime, o mūsų dvitaškių ir tritaškių pataikymo procentas nebuvo geras. Jei norime laimėti išvykoje prieš „Barcelona“, turime žaisti savo geriausias rungtynes, o šį kartą taip tikrai nebuvo.

Būtent „Barcelona“ sužaidė labai geras rungtynes. Jie buvo geriau pasirengę, sugebėjo pasinaudoti mūsų klaidomis, jiems pasitikėjimo pridėjo ir antro kėlinio pradžioje susikrautas solidus pranašumas. Mes stengėmės, bet taip ir nesugebėjome susigrąžinti iniciatyvos. Kai tik priartėdavome, mums koją pakišdavo visiškai nereikalinga klaida, nepataikytas metimas. Mes taip ir neatradome savo žaidimo ritmo ir neturėjome jokios rungtynių kontrolės“, – konstatavo P. Laso.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)