Tai buvo neeilinis Mariaus Grigonio vakaras šiame sezone. Į CSKA persikėlęs gynėjas pirmą kartą grįžo į areną, kuri buvo tapusi antraisiais namais. Daugiau nei 12,3 tūkst. sirgalių buvusį savo numylėtinį sutiko plojimais, o „Žalgirio“ klubas – šilta padėka už Kaune praleistus metus.

Bet puikiai pažįstama arena ir jos lankai negarantavo M. Grigoniui tikslių metimų. Gynėjas aikštėje pasirodė pirmo kėlinio antroje pusėje, iki pertraukos per beveik 9 minutes prametė keturis tolimus metimus ir savo 4-is taškus pelnė baudų metimais. Po pertraukos Marius taip pat nesužibėjo ir areną paliko surinkęs iš viso 6 taškus (15:24 min., 0/4 trit., 6/7 trit., 3 naud. balų).

Buvo to jaudulio, atrodo, pasąmonė blokavo, bet visa ta patirtis…
Marius Grigonis

CSKA strategas Dimitris Itoudis puikiai suprato į gimtinę grįžusį M. Grigonį, kur šis vakaras gynėjui dovanojo aibę emocijų. Jis panašiai jautėsi 2014 metais, kai pirmą kartą jau dirbdamas CSKA sugrįžo į jam pažįstamą Atėnų „Panathinaikos“ areną. Strategas džiaugėsi, jog Marius gerame kelyje, nors po nugaros traumos jam dar nėra lengva pagauti gerą sportinę formą.

Jei pirmoje rungtynių pusėje sirgaliai ne kartą turėjo progos kelti kurtinantį triukšmą, tai po pertraukos dažniau aidėjo nusivylimo atodūsiai. Trečią kėlinį CSKA laimėjo net 27:11 ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 57:39. Paskutinėmis minutėmis dalis žiūrovų iš savo vietų kilo anksčiau laiko ir traukė iš arenos nebelaukdami galutinio rezultato.

Nesitikėjau, jog nušvilps, nemanau, kad buvau ir vertas švilpimo.
Marius Grigonis

Po dvikovos M. Grigonis džiaugėsi komandos pergale bei sėkmingu komandos žaidimu antroje susitikimo pusėje.

„Pergalę pasiekti padėjo gera gynyba. Nemanau, kad žiūrovams patiko rungtynės, kartais jos priminė tokią pelkę. Kartais neužpuldavome, bet kalbant apskritai, esame gerame kelyje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M. Grigonis.

– Kiek pačiam jums tai buvo emocingas sugrįžimas į Kauną?, – žurnalistų buvo paklaustas M. Grigonis.

– Buvo to jaudulio, atrodo, pasąmonė blokavo, bet visa ta patirtis… smagu sugrįžti, daug žmonių, tik teigiamos emocijos.

– Ar taip įsivaizdavote savo sugrįžimą į Kauną? Ar tie lūkesčiai ir realybė skiriasi?

– Panašiai ir galvojau, jog taip bus. Smagu pamatyti visus pažįstamus, juk su visais buvau čia susibendravęs, nuo valytojos iki apsaugos darbuotojų. Pasisveikinome, apsikeitėme keliais žodžiais.

– Ar iš to bendro triukšmo pavyko suprasti, kaip sirgaliai jus pasitiko?

– Kiek girdėjau, teigiamai, smagu gauti tą portretuką. Nesitikėjau, jog nušvilps, nemanau, kad buvau ir vertas švilpimo.

– Kokia patirtis būnant kitoje barikadų pusėje?

– Šiaip šį vakarą sirgaliai nebuvo labai įsitraukę į rungtynes, nes jos pačios tokios gana lėtos, ramaus ritmo. Tai mums padėjo. Buvo momentų, kai pakildavo tas triukšmas, bet apskritai tai neerzino mūsų komandos.

– Ar įstrigo į atmintį, ką Mantas Kalnietis sakė antro kėlinio pabaigoje?

– Eiliniai bajeriai. Esame draugai juk, bet žinoma, nereiškia, jog aikštėje pasitaupome vienas prieš kitą. Bet per vieną, kitą pauzelę spėjame įmesti vieną kitą juoką.

– Dėl nugaros skausmų negalėjote kurį laiką žaisti. Kokia situacija šiuo metu?

– Viskas ganėtinai gerai, bet reikia daug dirbti, kad būtų 100 proc. ramu. Šiuo metu neturiu kuo skųstis. Jei žaidžiu, vadinasi, viskas gerai.

– ŠĮ vakarą CSKA žaidė visa sudėtimi, ar sunku visiems sutilpti į tą dvyliktuką?

– Kai atvyksti į CSKA, niekas neįsižeidžia, jei rungtyniauja mažiau nei 20 min. Juk iš CSKA nelabai kur Europoje aukščiau kilsi. Visi turi suprasti, dėl ko čia visi susirinko ir aukotis dėl to tikslo. Vieną dieną vienas daugiau žaidžia, kitą mačą – kitas.

Pasidaliname taškais, minutėmis, smagu, kai visi gali žaisti, tai palengvina mūsų užduotis.

Iki šio mačo M. Grigonis per 6-is Eurolygos susitikimus fiksavo 6,7 taškų vidurkį aikštėje praleisdamas po 17:07 min., taip pat atkovodavo po 1,3 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 0,8 kamuolio bei rinkdavo po 6,3 naudingumo balo.

Dimitrio Itoudžio auklėtiniai nutraukė žalgiriečių trijų pergalių namuose iš eilės seriją, tuo metu patys „raudonarmiečiai“ laimėjo penktas iš šešerių pastarųjų rungtynių.

Kitą savaitę laukia du Eurolygos turai, „Žalgiris“ trečiadienį namuose priims „Monaco“, penktadienį Kazanėje susitiks su UNIKS.

CSKA laukia kova namie su UNIKS ir svečiuose prieš Madrido „Real“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)