Lietuvos čempionai pagirtinai laikėsi du kėlinius, per kuriuos leido tituluotiesiems svečiams atlikti vos 4 rezultatyvius perdavimus ir pelnyti 30 taškų.

Tačiau antroje mačo pusėje jokios pastangos nebeslėpė realybės, ir skirtumas tarp komandų lygių ėmė nevaldomai ryškėti.

Po rezultatu 11:27 pralaimėto trečio ketvirčio „Žalgiriui“ beliko grumtis dėl triukšmingai juos palaikiusių gerbėjų.

„CSKA parodė mums savo jėgą, buvo labai motyvuoti nuo pirmos iki paskutinės sekundės. Pakako trumpam prarasti kontrolę gynyboje ir puolime, ir CSKA jau buvo toli priekyje.

Darėme per daug klaidų – ne šiaip sau buvau perspėjęs žaidėjus, kad varžovai – aukšti ir patyrę, mažai šansų juos įveikti veržiantis per baudos aikštelę. Vietoje to mums reikėjo geriau dalintis kamuoliu, ieškoti laisvų komandos draugų. Deja, kažkuriuo metu mes išsigandome, pradėjome dvejoti. O uždelsus ir praleidus progą prieš tokią komandą kitos jau gali nebesulaukti“, – komentavo J. Zdovcas.

Kauniečiams tai buvo nerezultatyviausia sezono dvikova, nors ir CSKA, iki tol rinkusi 80,6 taško vidurkį, vos viršijo prasčiausio pasirodymo puolime ribą – 68 taškus.

Šeimininkų gretose vienintelis Joshas Nebo surinko dviženklį taškų skaičių (11), išblaškytą komandos puolimą liudijo ir sezono klaidų antirekordas (19).

„Žalgiriui“ vėl sunkiai sekėsi brautis pro gynybą besikeičiant dengiamaisiais.

„Kai kurie žaidėjai yra pernelyg naivūs. Neminėsiu pavardžių, bet, kaip sakiau, negalima uždelsti nė akimirkos žaidžiant su tokia komanda. Pirmą rungtynių pusę dar išgyvenome, o antroje kelių pro CSKA gynybą neberadome. Dirbsime ir toliau, ką daugiau darysi“, – sakė J. Zdovcas.

Praėjusią vasarą į Maskvą persikėlęs buvęs žalgirietis Marius Grigonis penktadienį gimtajame mieste prametė 4 tritaškius ir visus 6 savo taškus surinko baudų metimais, tuo metu priešinga kryptimi tarpsezoniu judėjęs Janis Strelniekas žaidė vos 7 min. ir liko „tuščias“.

Būtent pastarojo labiausiai pasigedo J. Zdovcas – anot slovėno, gynėjas iš Latvijos yra vienas geriausių ginklų prieš gynybą besikeičiant dengiamaisiais.

Beje, latvis rungtyniavo tik pirmoje mačo pusėje, o po pertraukos jo nebeliko net ant komandos atsarginių suolo.

„Nežinau, kur jis buvo, gal namo išėjo, – paklaustas apie J. Strelnieką, pečiais traukė J. Zdovcas. – Reikalas tas, kad Janis sirgo visą šią savaitę, tik vakar treniravosi su kitais. Kad jis šiandien žais, nutarėme likus 15 min. iki rungtynių pradžios. Galbūt tai buvo klaida – jis dar nepasveikęs, bet pats norėjo pabandyti.“

Atgaivinti blėstančias viltis 54-erių specialistas mėgino į aikštę metęs nestandartinį penketą, kuriame buvo ir Remigijus Miniotas, ir Tai Websteris.

Vis dėlto tai negelbėjo, o ekipos legionierius iš Naujosios Zelandijos apskritai aikštėje spurdėjo it ant kranto išmesta žuvis ir baigė mačą „neigiamas“ (-5 naudingumo balai).

„Jis yra žaidėjas, kurį leisdamas į aikštę rizikuoji. Galbūt šiandien, žaidžiant su tokia komanda kaip CSKA, jis netiko. Daugiau tikiuosi ir iš Mareko Blaževičiaus, kuris klydo gynyboje. Norėjau, kad mačo pabaigoje pakilęs nuo suolo jis įneštų energijos, bet matėte, kuo viskas baigėsi – CSKA pelnė gal 10 taškų per daug.

Apskritai mūsų gynyba buvo gera, bet tai praleisdavome taškų paskutinę atakos sekundę, tai nesučiupdavome atšokusio kamuolio. Kai kurie žaidėjai šiandien išvis neatkovojo nė vieno, ir tai buvo dar viena problema.

Bet šįkart nesu labai nusivylęs – jei pralaimėtume 80:100, nusivilčiau labiau. Pirmoje pusėje galėjome pirmauti 10 taškų, jei nebūtume pridarę kvailysčių puolime. Gerai tai, kad turiu 7-8 žaidėjus, kuriais galiu pasitikėti, esu patenkintas mūsų veiksmais ir rotacija gynyboje. Puolime dar reikia padirbėti, tikiuosi, padės Janis, nes dar vienas kūrėjas mums yra labai reikalingas“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Dimitrio Itoudžio auklėtiniai nutraukė žalgiriečių trijų pergalių namuose iš eilės seriją, tuo metu patys „raudonarmiečiai“ laimėjo penktas iš šešerių pastarųjų rungtynių.

Penktadienį „Žalgirio“ arenoje užfiksuotas šio sezono lankomumo rekordas – mačą stebėjo 12,3 tūkst. žiūrovų. Iki tol didžiausio Kauno publikos dėmesio buvo susilaukusi pirmoji namų dvikova su kitu Rusijos klubu Sankt Peterburgo „Zenit“ praėjusį spalį, kurią tribūnose stebėjo 10,2 tūkst. sirgalių.

Specialiai istoriniams oponentams iš Rusijos sostinės aktyviausi „Žalgirio“ gerbėjai dedikavo nuo karo Ukrainoje pradžios įvairiose Europos arenose aidinčią skanduotę „Putin chu*lo“.


Šeimininkams vis dar nepadėjo koronavirusu neseniai persirgęs puolėjas Nielsas Giffey, nebuvo ir traumuotų aukštaūgių Pauliaus Jankūno bei Joffrey Lauvergne'o.

Per visą istoriją Eurolygoje komandos susitiko jau 29-ą kartą, kauniečiai laimėjo tik keturis sykius. Pastarąjį kartą įveikti CSKA pavyko 2018-aisiais rungtynėse dėl trečios vietos.

Kita Eurolygos savaitė bus „dviguba“. Trečiadienį kauniečiai namuose priims „Monaco“ su Donatu Motiejūnu, o penktadienį keliaus aplankyti Kazanės UNIKS.

Savo ruožtu, CSKA pirmiausia savoje teritorijoje išmėgins jėgas su tuo pačiu UNIKS, o savaitę užbaigs svečiuose pas Berlyno ALBA.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)