Penktadienį šeimininkams vis dar nepadės koronavirusu neseniai persirgęs puolėjas Nielsas Giffey – anot trenerio, vokietis prisijungė prie komandos treniruočių, bet kol kas nėra tinkamai pasiruošęs rungtyniauti. Kauniečių gretose taip pat nebus traumuotų aukštaūgių Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o.

Artėjant dvikovai J. Zdovcas mėgino išsiaiškinti ir varžovų nuostolius – praėjusias rungtynes praleido Johannesas Voigtmannas, Tornikė Šengelija ir Danielis Hackettas.

Žvalgybos surinktais duomenimis mačo išvakarėse slovėnas su žiniasklaida nesidalino, pažymėdamas, jog vis tiek negali kliautis jais visu šimtu procentų.

Nesureikšmina J. Zdovcas ir to, ką apie CSKA žaidimą papasakojo geriausiai jį pažįstantis „šnipas“.

Prieš šį sezoną ekipos netiesiogiai apsikeitė gynėjais: Marius Grigonis persikėlė į Maskvą, priešinga kryptimi pajudėjo Janis Strelniekas, kuris ir padėjo taktiškai ruoštis penktadienio dvikovai.

„Janis davė mums šiek tiek informacijos. Bet visa tai – tik kalbos, o tikras krepšinis vyksta aikštėje, ypač kai kyla įtampa ir senka jėgos. Tuomet žaidėjai pamiršta išankstinius susitarimus, ir į tokias situacijas tuomet būtina tinkamai reaguoti“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Pripažinęs priešininkų pajėgumą – tiek komandinį, tiek individualų – J. Zdovcas kartu apeliavo į savo žaidėjų charakterį.

Dimitris Itoudis treniruoja CSKA jau daug metų, jie gerai „skaito“ žaidimą, rengia daug kontratakų, taiko varžovams į silpnąsias vietas. CSKA turi daug gerų krepšininkų, jiems netrūksta ūgio – šiuo aspektu turbūt nusileisime visose pozicijose. Bet mes žaisime namuose ir bandysime kaudamiesi dėl kiekvieno kamuolio pakovoti dėl pergalės.

Dažnai kartoju žaidėjams: nesitikėkite pašalinės pagalbos, jei patys neatiduodate viso šimto procentų jėgų. Kiekvienas krepšininkas tokias rungtynes turi laikyti savo asmeniniu reikalu – už tai visada būna apdovanojama.

Pergalės suteikė mums pasitikėjimo, žaidėjai nustojo abejoti kryptimi, kuria juda komanda. Daugiausiai dirbame ties gynyba, o puolime dar daug ką reikia gerinti. Bet kai kurie krepšininkai jau įgavo gerą sportinę formą ir vis geriau supranta mano norus. Tad tikiuosi gerų rungtynių“, – kalbėjo 54-erių specialistas.

Per visą istoriją Eurolygoje komandos buvo susitikusios 28 kartus, kauniečiai laimėjo tik keturis mačus. Pastarąjį sykį įveikti CSKA pavyko 2018-aisiais rungtynėse dėl trečios vietos.

Žalgiriečiai Eurolygoje šiuo metu skaičiuoja trijų pergalių namuose iš eilės seriją, maskviečiai laimėjo ketverias iš penkerių pastarųjų rungtynių.

„Žalgirio“ ir CSKA akistata penktadienį prasidės 20 val.

Ketvirtadienio popietę į šį gilią istorinę potekstę turintį mačą jau buvo parduota 12,3 tūkst. bilietų, įskaitant abonementus.

Tad rungtynės su CSKA turėtų sutraukti daugiausiai žiūrovų šiame Eurolygos sezone. Iki šiol didžiausio Kauno publikos dėmesio susilaukė pirmoji namų dvikova su Sankt Peterburgo „Zenit“ praėjusį spalį, kurią tribūnose stebėjo 10,2 tūkst. sirgalių. Mažiausiai gerbėjų – 6,4 tūkst. – apsilankė lapkričio viduryje vykusioje akistatoje su Atėnų „Panathinaikos“.

Primename, kad „Žalgirio“ arena turi 15 tūkst. vietų, šiuo metu šalyje galiojantys karantino ribojimai leidžia jas užpildyti 100 procentų, tiesa, priimami tik turintys galimybių pasą žiūrovai.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)