Itin prastai startavę, tačiau iki galo kovoję dzūkai išvykoje krito prieš Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (3-7) krepšininkus, kurie iškovojo pergalę 83:78 (26:10, 19:26, 29:20, 9:22) bei turnyro lentelėje pakilo į aštuntąją vietą.

Ant savo pečių „Dzūkiją“ tempęs M. Lukauskis žaidė rezultatyviausias gyvenimo rungtynes: puolėjas per 35 minutes įmetė 33 taškus (5/5 dvit., 6/12 trit., 5/6 baud.), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 32 naudingumo balus. Tai ketvirtas naudingiausias pasirodymas jo karjeroje.

Vyriausias visų laikų LKL krepšininkas, gegužę švęsiantis savo 43-ąjį gimtadienį, iki šiol rezultatyviausias savo karjeros rungtynes buvo sužaidęs 2001 metų gruodžio 22-ąją, kai vilkėdamas Vilniaus „Sakalų“ marškinėlius į Panevėžio „Malsenos“ krepšį įmetė 32 taškus.

Įdomu tai, kad „Nevėžio“ strategas Gediminas Petrauskas yra 6-eriais metais jaunesnis už M. Lukauskį. Jis po mačo negailėjo gerų žodžių už jį vyresniam krepšininkui, kuris sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes.

„Didžiausia pagarba. Kiek jis už mane vyresnis? Gal kokiais 6-eriais metais. Iš tikrųjų mes net jo apibėgti negalime, nes jis yra gudresnis už mūsų žaidėjus. Stengėmės jį varginti, atakavome jį, bet Mindaugas gerai gynėsi. Lietuvos krepšinio lyga turi džiaugtis, jog turi tokį krepšininką. Pagarba ir sveikatos jam“, – linkėjo G. Petrauskas.

Anot jo, ekipa tris kėlinius žaidė neprastai, tačiau ketvirtame gynyboje darė grubias klaidas.

„Keli atkovoti kamuoliai, tiek gynyboje, tiek puolime leido išsaugoti tą trapų pranašumą ir pergalę. Tris kėlinius žaidėme gerą krepšinį, su keliomis bangelėmis, bet atrodė, jog kontroliuojame situaciją.

Bet ketvirtame kėlinyje per pusantros minutės leidome varžovams nertrukdomiems veržtis ir pelnyti taškus iš po krepšio. Prasidėjo tokie blogumai ir jie tęsėsi.

Tas ketvirtas kėlinys – darbinis, su daug emocijų, daug sunkių momentų, bet džiaugiamės pergale. Ačiū žiūrovams, jautėsi tas užnugaris ir sunkiais momentais. Džiaugiamės dėl to ir judame toliau“, – kalbėjo „Nevėžio“ strategas.

„Dzūkijos“ vyr. treneris Ramūnas Cvirka teigė jau ir pamiršęs M. Lukauskio amžių ir apie tai negalvojantis.

„Nesigilinau, kaip jam taip pavyksta. Jis žaidžia savo žaidimą ir tiek. Mindaugas imasi iniciatyvos, jam pavyksta, vadinasi, viskas tvarkoje“, – po nesėkmės apie fenomenalų M. Lukauskio pasirodymą kalbėjo Ramūnas Cvirka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)