Paskutiniam ketvirčiui įpusėjus Aukštaitijos sostinės atstovai laimėjo atkarpą 11:3 ir sumažino deficitą iki 7 taškų. Nors „Žalgiris“ sureagavo ir dar labiau pakurstyti intrigos nebeleido, nuo trenerio kritikos strėlių žaidėjų tai neapsaugojo.

J. Zdovcas teigė dar per šeštadienio treniruotę supratęs, kad ramaus LKL vakaro gali nesitikėti.

Anot jo, pastaruoju metu komanda panašiai atrodo po kiekvienos Eurolygos dvikovos, net kai ją žaidžia namuose.

„Nežinau, kokia to priežastis, juk turėjome pakankamai laiko pailsėti, niekur keliauti nereikėjo. Tas pats buvo ir rungtynėse su Vilniaus „Rytu“ ar Utenos „Juventus“. Jau per vakarykštę treniruotę mačiau, kad laukia sunkios rungtynės, taip ir buvo. Pradėjome labai prastai, laimei, pabaigoje suradau 7-8 susikaupusius ir rimtai nusiteikusius žaidėjus.

Laimėjome dėl geros gynybos – nors varžovai pataikė keletą sunkių metimų, iš principo juos kontroliavome. Labiausiai būgštavau, kad neįsimėtytų Gediminas Orelikas ir Kasparas Berzinis, kad „neišplėstų“ aikštės, palikdami daug erdvės veržtis gebantiems komandos draugams. „Lietkabelis“ – Europos taurės turnyro komanda, turinti devynias gyvybes ir galinti prisikelti bet kuriuo rungtynių metu. Traktavau šią akistatą kaip dar vieną Eurolygos mūšį, antraip lengvai galėjome pralaimėti“, – rungtynes apžvelgė slovėnas.

Nepaisant 54-erių specialisto skelbtos mobilizacijos, dvikovai nebuvo registruotas vienas ekipos lyderių Lukas Lekavičius.

Pasirodo, ne iš gero gyvenimo – įžaidėjas išvakarėse pajuto kojos skausmus.

„Pasitarę su gydytojais nutarėme nerizikuoti“, – komentavo J. Zdovcas.

Prie „Žalgirio“ atsarginių suolo L. Lekavičiui kompaniją palaikė ne tik šią savaitę į Lietuvą tęsti reabilitacijos po peties operacijos grįžęs Joffrey Lauvergne'as bei lengvai bėgioti pradėjęs Paulius Jankūnas, bet ir koronavirusu persirgęs Nielsas Giffey, kuris prie bendrų treniruočių turėtų prisijungti kitą savaitę.

Kalbėdamas apie komandos pasirodymą puolime, J. Zdovcas pirmiausia gyrė Edgarą Ulanovą (15 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai) ir Janį Strelnieką (23 taškai, 5 rezultatyvūs perdavimai).

Pastarasis pataikė 5 iš 6 tritaškių ir sužaidė rezultatyviausias savo sezono rungtynes.

Anot J. Zdovco, latviui patogu rungtyniauti įžaidėjo pozicijoje, kurioje sekmadienį jis pavadavo L. Lekavičių.

„Pažįstu Janį nuo Sankt Peterburgo „Spartak“ laikų. Jis yra įžaidėjas. Ty Websteriu šiandien negalėjau pasitikėti, todėl Mantui Kalniečiui organizuoti atakas padėjo tik Janis. Ir sužaidė nuostabiai, buvo malonu žiūrėti, kaip jis „skaito“ žaidimą, reaguoja į „Lietkabelio“ gynybos pokyčius.

Taip, Eurolygoje pastarosiomis savaitėmis Janis nebuvo toks ryškus, bet ten visi žino, kad jis yra vienas kertinių mūsų žaidėjų, ir jo priežiūrą patiki stipresniems, gerai besiginantiems žaidėjams. Tuomet jau ir viena sekundės dalis, užtvaros kokybė lemia, ar Janis turės progą atakuoti arba sukurti situaciją komandos draugui – pats jis nėra toks atletiškas ir greitas, kad pabėgtų nuo varžovo“, – veterano žaidimą komentavo „Žalgirio“ strategas.

Rezultatyviausias sekmadienio mačas buvo ir lapkričio viduryje komandą papildžiusiam Regimantui Miniotui, pelniusiam 13 taškų ir sugriebusiam 8 atšokusius kamuolius.

„Kaip jau esu sakęs, anksčiau šio žaidėjo nepažinojau ir nenutuokiau, ko iš jo galima tikėtis. Esu pozityviai nustebęs. Regimantas atrodo lėtesnis nei yra iš tikrųjų, jis gerai darbuojasi rankomis, žaidžia protingai. Galiu juo kliautis gynyboje. Be to, jis yra rimtas vyras, dirba individualiai po treniruočių, tad labai džiaugiuosi, kad komanda juo pasipildė“, – sakė J. Zdovcas.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas Nenadas Čanakas džiaugtis galėjo nebent dėl Dovydo Giedraičio sugrįžimo – gynėjas ant parketo pasirodė pirmą kartą nuo spalio vidurio, kai susižeidė čiurnos ir kelio raiščius.

„Nelengva grįžti po tokios pertraukos. Bet jis yra vienas svarbiausių mūsų žaidėjų, visi turime padėti kuo greičiau susigrąžinti ritmą“, – 5 taškus per 22 min. aikštėje pelniusio auklėtinio situaciją komentavo serbas.

Nors spaudos konferencijoje jis buvo įprastai santūrus, rungtynių pabaigoje teko išgyventi emocijų audrą.

Ketvirto kėlinio viduryje N. Čanakas iš pradžių užsidirbo techninę pražangą už replikas teisėjams, o netrukus skuodė per visą aikštę link „Žalgirio“ krepšio – ten po kontakto su varžovu kniūbščias liko gulėti „Lietkabelio“ įžaidėjas Nikola Radičevičius.

„Sureagavau ne kaip treneris, o kaip labai susirūpinęs žmogus – pirma mintis buvo, kad Nikola krisdamas galva trenkėsi į suolelio, stovinčio už krepšio, kampą“, – visą komandą išgąsdinusį, bet laimingai pasibaigusį epizodą prisiminė N. Čanakas.

Vertindamas saviškių žaidimą, jis išskyrė dvi pagrindines problemas.

„Pirmoje pusėje visiškai nekontroliavome „lentos“ savoje aikštės pusėje, varžovai surinko daug taškų kartodami metimus. Po pertraukos rizikavome gindamiesi zona, bet nežaidėme protingai, palikdavome laisvus geriausius jų metikus ir už tai buvome nubausti“, – kalbėjo 45-erių treneris.

Primename, kad pirmojo rato tarpusavio dvikovoje praėjusį rugsėjį „Žalgiris“ išvykoje laimėjo 73:69.

Kauniečiai toliau mina ant kulnų vienodą pergalių ir pralaimėjimų (10/1) turinčiam, bet tarpusavio akistatą laimėjusiam LKL lyderiui Vilniaus „Rytui“, „Lietkabelis“ (7/5) į ketvirtą poziciją praleido „Šiaulius“ (7/4).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)