Baskai Eurolygoje patyrė trečią nesėkmę iš eilės, ketvirtadienį 68:72 nusileidę Kauno „Žalgiriui“.

N. Spahija ekipos vyriausiojo trenerio pareigose pakeitė juodkalnietį Duško Ivanovičių, kuriam atleidimo lapelį išrašė Šarūnas Jasikevičius – patyręs specialistas neteko posto po pralaimėjimo 67:93 „Barcelona“ krepšininkams.

Nors permainos trenerių štabe davė momentinį efektą – namuose nugalėta Belgrado „Crvena Zvezda“, greitai pakylėjimo nuotaikos išsisklaidė.

Nemuno saloje Ispanijos klubas rungtyniavo taip neišraiškingai, jog šeimininkai turėtų kaltinti tik save dėl iki paskutinės minutės išlikusios įtampos.

„Žalgiris“ buvo vertesnis pergalės, nors antrą rungtynių dalį sužaidėme jau žymiai geriau nei pirmąją. Pagerinome gynybą, buvome kovingesni. Bet puolime kartojame tas pačias klaidas jau kelintose rungtynėse. Tariant vienu žodžiu – turime žaisti geriau“, – po mačo sakė N. Spahija.

Išsiplėtė jis ir keliais žodžiais – kroatas nepatenkintas tuo, kaip komanda rengia savo antpuolius.

„Turime geriau organizuoti atakas žaidžiant pozicinį krepšinį, geriau dalintis kamuoliu, statyti geresnes užtvaras. Dabar kamuolys kartais per ilgai lieka gynėjų rankose – krepšinis žaidžiamas ne taip“, – saviškius mokė treneris, 2005-2006 metais pats dirbęs Lietuvoje, kur vadovavo Vilniaus „Lietuvos rytui“.

„Žalgiris“ ketvirtadienį galbūt nebūtų aikštėje jautęsis taip patogiai, jei varžovai bent kiek tiksliau mestų iš toli.

Per pirmus du kėlinius baskai pataikė po vieną tritaškį, o mėgino 14 kartų.

Po pertraukos pataikymo procentą pavyko pakelti iki 31. Toks yra ir komandos šio sezono vidurkis, pagal kurį „Baskonia“ Eurolygoje – priešpaskutinė.

Apskritai naujieji N. Spahijos auklėtiniai „iš žaidimo“ atakuoja prasčiausiai turnyre (44 proc.). „Žalgiris“, beje, šioje statistikos kategorijoje yra tik vienu laipteliu aukščiau (45 proc.).

Nežibėjo prie trijų taškų linijos ir ketvirtadienį tėvynėje rungtyniavę „Baskonia“ legionieriai iš Lietuvos: Rokas Giedraitis (1/3) bei Tadas Sedekerskis (1/4) iš toli pataikė po kartą.

– „Baskonia“ turi keletą aukšto lygio snaiperių – net ir neskaičiuojant šiuo metu traumuoto Aleco Peterso. Kaip manote, kodėl komanda šiame sezone taip prastai atakuoja iš toli?Delfi paklausė N. Spahijos

– Nenoriu vertinti to, kas buvo iki manęs. Šiandien rungtynių pabaigoje mes jau susikūrėme keletą progų patogiems metimams, bet apskritai turime problemų dėl kamuolio įžaidimo. Bėda ta, kad kiekvieną kartą kai kas nors atsidengia, mes bereikalingai varomės kamuolį vietoje to, kad jį iškart atiduotume laisvam žmogui.

– Lukas Lekavičius vienas pabaigoje pelnė 8 taškus iš eilės. Ar buvo daugiau galimybių jį pristabdyti?

– Prieš jį gynėsi Lamaras Petersas – geriausias mūsų gynybos vienas prieš vieną specialistas, žymiai agresyvesnis už bet kurį kitą komandoje. Deja, jis neišvengė klaidų, dėl kurių praleidome į savo krepšį „lengvų“ taškų.

– Kokį vaidmenį ateityje planuojate savo naujosios komandos lietuviams?

– Šiuo metu abu jie žaidžia mano starto penkete. Nuostabūs žaidėjai ir nuostabūs žmonės – sunkiai dirba, nekelia absoliučiai jokių problemų. Žinoma, visada rasi, ką reikėtų pagerinti, bet esu jais labai patenkintas.

– Stevenas Enochas pirmame kėlinyje surinko 11 taškų, o per likusius pridėjo vos 2. Kodėl nepavyko jo išnaudoti iki galo?

– Supraskite, patys tikrai nedarėme nieko, kad jį sustabdytume. Turbūt „Žalgiris“ prisitaikė, tai – krepšinio dalis. Kita vertus, viena svarbiausių užduočių man dabar yra įnešti stabilumo į komandos žaidimą. Turime visas rungtynes žaisti nuosekliai.

– „Baskonia“ klube dirbate dvi savaites. Kokį progresą pavyko pasiekti per šį laiką?

– Jei atvirai, tikiuosi šiek tiek didesnio progreso.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)