Jo treniruojamas Kauno „Žalgiris“ (3/10) namuose įveikė Vitorijos „Baskonia“ (4/9) 72:68 ir pagaliau palypėjo iš paskutinės Eurolygos lentelės vietos. Tiesa, netoli – tik per vieną laiptelį.

Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenos šeimininkai nuo savo varžovų kelis kartus buvo pabėgę tolėliau, trečiame ketvirtyje pirmavo dviženkliu skirtumu, vis dėlto įtemptos kulminacijos neišvengė.

„Galėjome du ar tris kartus panaikinti intrigą, bet to nepadarėme. Ką gi, „Baskonia“ – gera komanda. Apskritai gynėmės neblogai, privertėme priešininkus strigti ir mesti iš nepatogių padėčių. Iki pertraukos vienintelė problema buvo baskų puolime atkovoti kamuoliai – tokiu būdu praleidome gal pusę taškų. Bet antroje mačo dalyje jau kontroliavome lentą“, – rungtynes komentavo J. Zdovcas.

Pasak slovėno, L. Lekavičius iniciatyvos sunkiu momentu ėmėsi neatsitiktinai – silpnąja svečių gynybos vieta J. Zdovcas įvardino įžaidėjo tiesioginį oponentą Wade'ą Baldwiną.

„Žaidžiant du prieš du jis labai prastai ginasi. Turime ir kitų situacijų, skirtų specialiai Lukui. Vertinant visas rungtynes, gal ir turėjome daugiau taškų surinkti... Nežinau, gal sunkus darbas gynyboje kažkiek numušė koncentraciją puolime, perskubėdavome. Tačiau manau, jog ne tik Lukas, bet ir daug kitų krepšininkų sužaidė sėkmingas rungtynes“, – vertino 54-erių specialistas.

Efektingiausias buvo to paties L. Lekavičiaus, išdalinusio 9 rezultatyvius perdavimus, ir Josho Nebo tandemas, du kartus kėlęs iš vietų publiką po dėjimų „žemė-oras“.

Vis dėlto J. Zdovcui į akis pirmiausia krinta kiti žaidimo elementai – pirmiausia, rezultatyvi J. Nebo nesustabdyto „Baskonia“ vidurio puolėjo Steveno Enocho rungtynių pradžia.

„Žiūrovams dėjimai – gražu, o man nerūpi. Joshas klydo gynyboje: jis dar laiku neatpažįsta situacijų, neįvertina, prieš kokį konkretų varžovą žaidžia, reaguoja per lėtai. Bet kartu jis – profesionalas, su kuriuo malonu dirbti: šitus dalykus ištaisysime. O Mareko Blaževičiaus į starto penketą negaliu leisti, nes niekada nežinai, kas jam dedasi galvoje“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris.

Įdomu, jog ketvirtadienį Nemuno saloje varžėsi vienintelės dvi Eurolygos komandos, šiame sezone jau pakeitusios savo trenerius.

Jei Nevenas Spahija Vitorijoje darbuojasi dar tik dvi savaites, J. Zdovcui Kaune į pabaigą artėja jau antras mėnesis.

„Jei tiksliai – mėnuo ir dvidešimt kelios dienos, – skaičiavo slovėnas. – O jaučiuosi, lyg čia būčiau jau visus metus – tiek visko nutiko, tiek rungtynių sužaidėme. Žinoma, šiose rungtynėse mums tai buvo pranašumas: pamažu susižaidžiame, gauname vis daugiau progų padirbėti treniruotėse.

Kai žaidėme su tokiomis komandomis kaip „Barcelona“ ar Miuncheno „Bayern“, buvo justi, jog tokį patį pranašumą turi varžovai, kuriems tie patys strategai vadovauja jau keletą metų. Tad tęstinumas – tikrai svarbu. Galiu pasakyti, kad ypač pastaruoju metu žaidėjai tikrai bando priimti mano filosofiją, ir galite tai matyti aikštėje. Nors, aišku, viena yra laimėti namuose, o visai kas kita – išvykoje: tada jau būtų galima kalbėti apie tikrą kokybę.“

Ko „Žalgiriui“ dar trūksta iki pirmos pergalės svetimoje teritorijoje?

„Reikia tiesiog tikėti, kad galime tai padaryti. Iki šiol mūsų išvykos būdavo tikrai sunkios, lankėme stiprias komandas. Turėjome gerų atkarpų, bet jų nepakako. Jei atvirai, jaučiu, kad važiuojame ne laimėti, o tik sužaisti – taip negalima, tai mums reikia pakeisti, man reikia pakeisti. Turiu įtikinti žaidėjus, kad jie gali laimėti net susidūrę su garsiomis komandomis. Tik reikia žaisti kaip komanda, o ne pavieniui – mes neturime tokio, kuris galėtų rungtyniauti vienas prieš penkis“, – samprotavo J. Zdovcas.

Ketvirtadienį pirmuosius savo taškus Eurolygoje pelnė antras rungtynes „Žalgirio“ sudėtyje žaidęs Regimantas Miniotas, pasižymėjęs vieninteliu dvitaškiu.

Trečią nesėkmę iš eilės patyrusių svečių gretose lietuviai Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis pradėjo mačą starto penkete bei pelnė atitinkamai 6 ir 7 taškus.

„Žalgiriui“ trūko traumuotų Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o bei po COVID-19 ligos vis dar nepasveikusio Nielso Giffey, Vitorijos ekipa vertėsi be Aleco Peterso.

Per visą istoriją komandos susitiko jau 31-ą kartą: 14 rungtynių baigėsi kauniečių pergale, 17 sykių pranašesni buvo baskai.

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną tęs gruodžio 10 d. vėl namuose priimdamas Maskvos CSKA (Rusija), „Baskonia“ diena anksčiau savoje arenoje testuos Vilerbano ASVEL (Prancūzija).



Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)