Nors ir turėjo verstis be traumą FIBA „lango“ metu patyrusio Tornikės Šengelijos, CSKA užtikrintai čiupo iniciatyvą į savo rankas ir dviženkle persvara pirmavo didžiąją rungtynių dalį.

Marius Grigonis CSKA gretose žaidė 18 min., per kurias pelnė 9 taškus (3/4 dvit., 1/2 trit.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, po 2 kamuolius perėmė ir suklydo. Mačą lietuvis baigė su 11 efektyvumo balų.

Rezultatyviausias CSKA gretose buvo Aleksejus Švedas, surinkęs 17 taškų, realizavęs 5/8 tritaškių ir atlikęs net 13 rezultatyvių perdavimų, taip pakartodamas savo rekordą turnyre. Willas Clyburnas ir puolime netikėtai sužibėjęs Semionas Antonovas pridėjo po 16 taškų.


Maskviečiai realizavo lygiai pusę – 14/28 tritaškių.

Atėnų ekipai Okaro White'as pelnė 19, Jeremy Evansas 15, o Nemanja Nedovičius ir Georgios Papagiannis – po 14 taškų.

Kitą penktadienį CSKA viešės Kaune, kur surems ginklus su „Žalgirio“ krepšininkais.

Kitose rungtynėse keturių pralaimėjimų iš eilės seriją nutraukti pavyko Stambulo „Fenerbahče“ (4/9) krepšininkams, namie po permainingos kovos 96:86 (16:18, 24:24, 23:21, 33:23) palaužusiems „Monaco“ (5/8) su Donatu Motiejūnu.

Trečiojo kėlinio pradžioje 13:1 spurtavusi “Fenerbahče“ įgijo dviženklę persvarą, tačiau ją itin greitai ir iššvaistė. Visgi ketvirtame kėlinyje šeimininkų puolimas vėl veikė be priekaištų – Turkijos klubas dar sykį nutolo ir atgal nebesidairė.

„Fenerbahče“ sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, o rezultatyviausias tarp nugalėtojų buvo 20 taškų pelnęs ir 10 kamuolių atkovojęs Janas Vesely. Čekas taip pat atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 efektyvumo balus.

18 taškų prie pergalės pridėjo Marko Guduričius, 15 – Nando De Colo, 13 – Pierria Henry.

Tritaškius šeimininkai metė 59 proc. taiklumu (13/22).

Monako ekipos gretose nesulaikomas buvo Mike'as Jamesas, kuris per 32 min. surinko 31 tašką (5/11 trit.), 4 kamuolius perėmė, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir tiek pat kartų suklydo, surinkdamas 33 efektyvumo balus. Tiesa, pačioje rungtynių pabaigoje amerikietis patyrė traumą – jis susižeidė blauzdą ir aikštę paliko nesulaukęs finalo sirenos.


D. Motiejūnas šį kartą kilo nuo atsarginių suolo ir per 12 min. pelnė 7 taškus (1/4 dvit.,1/2 trit., 2/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 6 efektyvumo balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)